Aan tafel met Natalie Zeste

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: Zeste.

Deze recensie heb je te danken aan mijn uiterst wetenschappelijke selectiemethode voor restaurants, waarbij ik doelloos rondloop tot ik een kek tentje zie met een aansprekende naam. Deze keer viel mijn oog op Zeste, want ik ben nu eenmaal weerloos als het om citrusvruchten gaat. En bovendien: wie zegt er nu nee tegen mediterraans eten en een aantrekkelijk restaurantinterieur?

Portemonnee trekken

We besloten het ervan te nemen en bestelden de krokante ansjovis, de kabeljauw met ibericoham, de shortrib met polenta en het dessert met perzik en witte chocolade. Ja, voor studenten is dit meer een plek voor een bijzondere gelegenheid dan een willekeurige dinsdagavond, maar hee, soms moet je de portemonnee trekken voor iets echt lekkers.

De gefrituurde visjes zijn misschien niet ieders ding, maar mij deden ze denken aan thuis, aan Zuidoost-Azië. En die citroenaïoli bood precies mooi tegenwicht voor het vissige. De kabeljauw was perfect gebakken (het benoemen waard, want veel andere restaurants behandelen vis als een soort spons die je in de magnetron gooit). De iberico smaakte er goed bij, maar het voelde toch alsof er iets ontbrak. Misschien een zuurtje? Iets knapperigs? Een flits van inzicht in de grote vragen des levens? Wie het weet, mag het zeggen.

De shortrib viel van het bot, zo mals; de muntsaus paste er perfect bij en gefrituurde polenta is altijd goed. De witte chocolade en perzik van het dessert bleken een hemelse combinatie die we veel te snel op hadden.

Fijne sfeer

De bediening was prima en het interieur was schattig, met een mooi kleurenschema en een fijne sfeer. Al met al deed dit restaurant me heel erg denken aan Pachamama, alleen dan met een mediterrane twist in plaats van Japans-Peruaanse smaken. Maar voor een tent die Zeste heet – Engels voor de schil van een citrusvrucht – had het menu wel een tragisch gebrek aan citrussmaken. De limoncelloshot van het huis was leuk, maar geef me alsjeblieft wat meer citrus!

Samenvattend: goed eten, goede sfeer, maar het miste net dat extra magische kneepje citroensap.

Zeste, Nieuweweg 2

Een mediterraans restaurant in de binnenstad, vlakbij het Schuitendiep. Voor twee mensen waren we €58,50 kwijt.

Eindoordeel:

Eten 8,5/10
Presentatie 8/10
Bediening 7/10 
Sfeer 8.5/10 

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest
1000


0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties