Aan tafel met Natalie: Smoke

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: Smoke.

Ik liep twee jaar geleden een keer bij Smoke naar binnen tijdens een van hun Birria Taco Sundays en at toen een van de beste birria-taco’s die ik ooit gehad heb. En toch, om redenen die mij ook niet echt duidelijk zijn, ben ik er daarna nooit weer geweest. Tot nu: Smoke won onlangs een prestigieuze prijs voor de beste burger van de Benelux en dus wilde ik eens kijken of de hype terecht was.

Misschien wekten die prijs en die heerlijke taco van de vorige keer te hoge verwachtingen, of speelde mijn laatste juichende recensie mee bij m’n oordeel, maar ik ging teleurgesteld weer weg.

Aubergine

In mijn vorige stuk schreef ik al dat ik restaurants graag beoordeel op hun aubergine, de groente die de amateurs van de professionals scheidt. Helaas komt Smoke niet in die tweede categorie terecht. De miso in hun ‘miso-aubergine’ was niet te proeven en de aubergine was niet goed gaar en leek meer op een stevige, smakeloze spons. Vriendelijke tip, Smoke: ga op excursie naar Kuro en laat je inspireren door hun miso-aubergine – zo hoort-ie te smaken.

We probeerden verder de kipschotel en de Beasty Boy-burger. De kippenvleugeltjes waren rokerig en goed op smaak, maar enorm droog. Op de burger lag een indrukwekkende berg pulled pork, maar toch kwam hij niet verder dan ‘wel oké’. Niet slecht, niet geweldig, maar heel erg gemiddeld, met een zoet bijsmaakje dat ik niet zo lekker vond. Beide hoofdgerechten werden geserveerd met een gulle hoeveelheid friet (goed bezig, maar friet is friet) en koolsla die het ook net niet was.

Slechte dag

De bediening was prima: vriendelijk en oplettend. Er hing een hip sfeertje en het interieur had zeker potentieel, alleen werkt de ventilatie niet goed, waardoor je na een bezoekje ruikt alsof je een dag in een rookoven hebt doorgebracht.  

Eigenlijk ben ik een beetje geïrriteerd omdat ik weet dat ze geweldig eten kunnen maken (hallo birria-taco uit mijn dromen!) en omdat ze toch niet voor niets net een prijs hebben gewonnen. Trof ik ze op een slechte dag? Zijn ze soms alleen goed in bepaalde gerechten? Misschien moet ik nog eens terugkomen voor hun prijswinnende burger. Tot die tijd blijft het voor mij bij een mix van teleurstelling en hoop.

Smoke, Grote Markt 21a

Een grill- en barbecuerestaurant in het centrum. Voor twee mensen waren we 48 euro kwijt.

Eindoordeel:

Eten 5,5/10
Presentatie 7/10
Bediening 8/10
Sfeer 7/10

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties