Op stap met: Maartje | Kunst kijken en koffie drinken Bij Roel

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je zeker niet missen?

Hangout: Bij Roel

Heb je geen tijd om naar huis te gaan tussen je colleges door, maar wil je wel even in een huiselijke sfeer chillen? Dan moet je zeker even langs komen Bij Roel. 

Dit zaakje tegenover het Harmoniegebouw is de perfecte plek om de faculteitskoffie van zestig cent even in te ruilen voor een echt goede kop koffie. Gezien de locatie komen er veel studenten, maar je ziet er ook gezinnen met kleine kinderen, ouderen en hoogleraren. 

Bij Roel voelt als een soort huiskamer waar heel Groningen samenkomt. Het is klein en knus, dankzij de gezellige inrichting, de relaxte sfeer en het bekende gezicht van de eigenaar – je raadt het al – Roel. 

‘Waar koffie en kunst samenkomen’, is hoe Roel zijn tent zelf omschrijft. Hij is namelijk niet alleen een barista artist, maar ook een echte kunstenaar. Alles wat er aan de muur hangt, heeft hij zelf geschilderd en dat geeft de inrichting nog iets unieks. 

Of je nou even lekker wil bijkletsen met een vriend of vriendin, een spelletje wil spelen, een boek wil lezen, of je brakke ochtend wat gemakkelijker wil maken, het kan er allemaal. Ik ben er zelf om al deze redenen al een keer geweest, en zal er nog vaak terugkomen. Zeker een aanrader!

Bij Roel
Oude Kijk in ’t Jatstraat 27
Dagelijks open van 7.30 tot 17 uur, weekends 9.30 tot 17 uur

Waar je mij kunt vinden de komende weken

Martiniplaza | Donar tegen CSO Voluntari
Wanneer: 23 oktober, 19.30 uur
Prijs: €13,50 voor studenten

Als groot basketbalfan vind ik het fantastisch dat ik in de stad woon waar een van de beste basketbalteams van het land speelt. Donar speelt in de eredivisie van Nederland en België, maar doet ook mee met de Europe Cup, waar ze tegen andere Europese landen spelen. Volgende week woensdag spelen ze tegen een team uit Roemenië en ik kan niet wachten om dat te zien!

Borrelcafé Oblomov | Rondje tap
Wanneer: Dagelijks
Prijs: €37,50

Ik ben zeker niet vies van een biertje, en al helemaal niet als het een speciaalbiertje is. Ik vind het dan ook altijd lastig om een keuze te maken, omdat ik alles op de kaart er lekker uit vind zien. Maar Borrelcafé Oblomov heeft hier een oplossing voor: een rondje tap! Alle biertjes van de tap (en dat zijn er best veel) in een klein formaatje. Deze oplossing moet ik natuurlijk even testen. 

EM2 | Suikermarkt
Wanneer: 27 oktober van 11-17 uur
Prijs: €3,50 

Dit is een must voor alle vintageliefhebbers. Heb je nieuwe oude kleren nodig? Een lamp voor in je slaapkamer? Leuke sieraden? Of wil je gewoon een leuke middag hebben met lekker eten en muziek? Dan zou ik de Suikermarkt zeker even checken – ik doe het in elk geval. 

ACLO | Klimmen
Wanneer: Dagelijks
Prijs: gratis voor ACLO-leden

Soms heb je zo’n week als student dat je de hele week aan je laptop zit geplakt en dan moet je gewoon even wat geks doen. Nou lijkt mij klimmen dus heel leuk, vooral omdat het even iets heel anders is. En hoe cool is het dat dit gewoon kan bij de ACLO? Ik kan in ieder geval niet wachten om dit te proberen!

BOEL | Jeu-de-boulen
Wanneer: Dagelijks
Prijs: €16 voor een baan

De combinatie van een oeroud spel als jeu de boules en de moderne, hippe sfeer van bar BOEL vind ik heel grappig. Jeu de boules is zo’n spel waar je lekker kunt lullen en af en toe een balletje mag gooien. Lekker relaxed. Drie kwartier op een baan is 16 euro, maar je speelt dit spel met een groepje, dus komt de prijs per persoon altijd redelijk uit.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties