Aan tafel met Natalie: Croissanterie Pigalle

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: Croissanterie Pigalle.

Ik zal eerlijk zijn: als iemand die is geboren en opgegroeid in Azië zijn Europese broodjes een beetje een mysterie voor me. Ze zijn een beetje als dat stille meisje in je klas: best aardig, maar ik sta niet te springen om vriendinnen met haar te worden. Ik ben opgegroeid met warme lunches van noedels of rijst vol uitgesproken smaken, dus als ik een broodje neem voor de lunch, voelt dat nogal… minimaal.  

Dat gezegd hebbende: ik heb een onbevooroordeelde recensie beloofd van Pigalle, dus hier komt ie. We bestelden het broodje gerookte zalm en de Bourgondische bol gerookte kip. Ze waren prima. Echt waar. Simpel, klassiek, vers. Waren ze grensverleggend? Nee, maar je kunt een broodje moeilijk verpesten. Ik vond wel dat het beleg wat karig was, zeker voor de prijs. Ik had even zoiets van: waar is de rest?   

Gele room en kaas

Toen kwam de roomcroissant. Ik had verse room verwacht, maar het was gele room. Hij was heel oké: zoet maar niet te zoet, dus geen klachten daarover. De echte highlight was wel duidelijk de 5-kazenquiche. De korst was perfect knapperig en de vulling was heerlijk romig, geurig en kazig. 

De bediening was vriendelijk, maar de serveerster snapte mijn vragen niet zo goed. Dat is geen dealbreaker, maar wel een beetje jammer. Al met al heb ik absoluut brunches gehad in Groningen die meer memorabel waren, maar Pigalle heeft wel dat prettige klassieke, simpele en alledaagse sfeertje. En als de zon schijnt, is het terras absoluut the place to be

Pigalle, Stoeldraaierstraat 17

Een lunchtentje vlakbij het Harmoniegebouw waar je betaalbare zoete en hartige broodjes kunt krijgen. Voor twee mensen waren we €41,80 kwijt.

Eindoordeel

Eten: 7/10
Presentatie: 7/10
Bediening: 7/10
Sfeer: 8/10

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties