Aan tafel met Natalie: The Dog’s Bollocks

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: The Dog’s Bollocks.

Na een zomer waarin ik me helemaal volgepropt heb met lekker eten, was er natuurlijk maar één ding dat ik kon doen: nog meer eten! Maar voor ik verder ga, kunnen we even stilstaan bij de briljantie van de naam The Dog’s Bollocks voor een Ierse pub?

Toen we arriveerden, liep er maar één medewerker in de zaak rond: een supervriendelijke Ier, die snel en vrolijk zijn werk deed. Oke, hij vergat ons voorgerecht, maar iedereen maakt fouten en hij putte zich uit in excuses. Bovendien waren we te druk met het verorberen van onze burgers om ons er sappel over te maken.

Droom voor carnivoren

We bestelden The Smoker en de Chicken Burger. The Smoker bestond uit een absurd dikke rundvleesburger met bergen bacon erop en een flinke hoeveelheid zoete, iets rokerige saus. Een droom voor carnivoren. Maar de Chicken Burger? Meh. Die bestond uit twee burgers en een saus die moest doorgaan voor pittig. Ik heb al heel wat teleurstellende kipburgers gehad, en dit was er ook weer zo eentje. Knapperig? Niet echt. En de srirachamayo was meer mayo dan sriracha. Al met al was de smaak ver te zoeken

De echte verrassing van de avond: de frietjes. Bij een van de burgers hadden we normale frietjes en bij de ander krulfrietjes, waar we 1,25 euro extra voor betaalden. En nu komt het: de gewone frietjes waren beter! Door hun vorm waren ze perfect knapperig, zoals echt goede friet hoort te zijn. Ik durf ze zelfs wel de beste frietjes van heel Groningen te noemen.

Episch begin

De barbecue-chickenwings waren zo mals dat ik ervan overtuigd ben dat ze een welnessdagje in een sous-videbad hadden doorgebracht. De saus was kleverig en zoet en gaf perfect tegenwicht aan de verse kruiden die er overheen gestrooid waren. En voor 8 euro was het nog een flinke hoeveelheid ook, genoeg voor ons allebei. 

Ik ben meestal wat wantrouwig als het om pubfood gaat, want de ene keer is het prima en de andere keer valt het zwaar tegen. Maar The Dog’s Bollocks springt er positief uit met prima burgers, geweldige frietjes en lekkere kipvleugeltjes. Een episch begin van mijn culinaire avonturen dit academische jaar, zou ik zeggen! 

The Dog’s Bollocks, Oude Boteringestraat 17

Een Ierse pub die klassiek pubfood serveert en waar je veel verschillende speciaalbieren kunt drinken. Voor twee personen waren we €48,50 kwijt.

Eindoordeel

Eten: 8,2/10
Presentatie: 8/10
Bediening: 8/10
Sfeer: 8,5/10

Engels

1 REACTIE

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties