‘Zachte knip’ gaat voor een master in de herhaling (UPDATE)

Met kleine studievertraging toch naar een master

‘Zachte knip’ gaat in de herhaling (UPDATE)

De ‘zachte knip’ tussen bachelor- en masterstudies geldt ook voor de overgang naar komend studiejaar. Dat heeft het college van bestuur afgelopen week aan de faculteiten gemeld.
24 april om 14:58 uur.
Laatst gewijzigd op 28 april 2021
om 15:33 uur.
april 24 at 14:58 PM.
Last modified on april 28, 2021
at 15:33 PM.
Avatar photo

Door René Hoogschagen

24 april om 14:58 uur.
Laatst gewijzigd op 28 april 2021
om 15:33 uur.
Avatar photo

By René Hoogschagen

april 24 at 14:58 PM.
Last modified on april 28, 2021
at 15:33 PM.

Bachelorstudenten die aan het eind van hun studie nog een kleine studievertraging hebben, kunnen door de zachte knip toch alvast aan een masteropleiding beginnen. Dat geldt ook voor studenten van buiten de RUG. Die moeten wel toestemming vragen van de toelatingscommissie.

Vorig jaar werd ook al een oogje toegeknepen voor de overgang naar het nieuwe studiejaar. De vertraging mag niet meer dan dertig studiepunten zijn. De faculteiten mogen zelf de precieze omvang vaststellen. De achterstand in studiepunten moet voor september 2022 zijn ingehaald.

Invulling

De faculteiten zijn dit weekend bezig het besluit verder uit te werken. De faculteit rechten bijvoorbeeld hoopt de precieze invulling uiterlijk komende maandag aan haar studenten te kunnen melden.

Het besluit heeft alles te maken met de beperkingen door de coronapandemie die nu ruim een jaar duurt en waardoor veel colleges en tentamens online worden gehouden. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties