Win kaartjes voor cello-icoon Mischa Maisky

Je kunt bij de UK kans maken op  kaartjes  voor het concert van Mischa Maisky. Zondag 28 april komt hij in de serie Wereldsterren naar De Oosterpoort.

Wil je meedoen? Ga naar het bericht op onze facebookpagina, LIKE die  en reageer op het bericht dat op onze timeline staat. Dat kan tot dinsdag 23 april  12.00 u. Je krijgt van ons een seintje als je hebt gewonnen.

De komst van cello-icoon Mischa Maisky is een van de hoogtepunten van het klassieke muziekseizoen in Groningen. In 1966 won de in Letland geboren Maisky – hij was nog maar achttien – het beroemde Tsjaikovski Concours in Moskou. In Groningen speelt hij samen met het Slovenian Philharmonic Orchestra werken van o.a. Tsjaikovski en Bruch. Maisky treedt in Nederland  alleen in Groningen op. Het concert maakt onderdeel uit van de serie Wereldsterren waarmee de absolute wereldtop naar Groningen wordt gehaald.

In januari 2013 werd Maisky 65 jaar en hij viert dat nu in Groningen met zijn publiek en met het Slovenian Philharmonic Orchestra. Op het programma staat onder anderen het wonderschone ‘Kol Nidrei’. Dit van oorsprong Hebreeuws gebed werd in 1880 door de Duitse componist Max Bruch omgezet in een reeks variaties voor cello en orkest. Verder brengt hij de ‘Rococo-variaties’, waarin Tsjaikovski een Mozart-achtig thema met een smaakvol romantisch sausje overgiet. “Eindelijk weer eens muziek!”, jubelde Franz Liszt toen hij het werk voor het eerste hoorde. Mooi is ook het ‘Celloconcert’ dat de Israëlische componist Benjamin Yusupov in 2007 voltooide.

 

 

 

 

 

18-04-2013