Wie volgt Pauline op als huisdichter?

Pauline Sparreboom, de huisdichter van de RUG, stopt er binnenkort mee. Na een heel succesvol jaar als huisdichter geeft ze het stokje over aan een andere student. En, wie weet, ben jij dat wel!

Heb je er altijd van gedroomd om je debuut te maken als dichter? Ga dan op zoek naar je beste gedichten en stuur ze op naar de redactie van de UK. Eén van die gedichten moet gaan over de universiteit.

Als jij Pauline opvolgt, ben je een jaar lang huisdichter van de universiteit. Het betekent dat je je winnende gedicht mag voorlezen tijdens de opening van het academisch jaar.

Daarnaast maak je iedere maand een gedicht, dat gepubliceerd wordt in de UK. Je bepaalt zelf wat voor gedicht dat wordt.

Als huisdichter word je een soort van ambassadeur. Je wordt regelmatig uitgenodigd voor evenementen, je schrijft gedichten op verzoek en je raakt helemaal thuis in de Groninger dichtwereld.

Pauline heeft een geweldig jaar achter de rug en zit nu te broeden op een mooie afsluiting van haar jaar. Maar ze is natuurlijk ook bereid om jou in te wijden in de geheimen van het huisdichterschap.

Hier vind je de spelregels.

Doe mee! Stuur je gedichten voor 15 juni op naar [email protected]. Doe er ook een sollicitatiebrief bij, waarin je motiveert waarom de jury jou moet kiezen.

Meer informatie? Bel naar Hanneke Boonstra (3636697), zij kan je meer vertellen.

 

 

24-05-2013