Weg ermee

Foto Reyer Boxem

Weg ermee

Student-columnist Bente van Leeuwen houdt grote schoonmaak, want haar studietijd is voorbij. Er moet ruimte komen voor een frisse nieuwe start.
Door Bente van Leeuwen
22 juni om 12:56 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juni 22 at 12:56 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.

Ik wil opruimen. Al mijn spullen weggeven aan goede doelen en opnieuw beginnen. Want mijn kleren zijn stom en de meeste van mijn schoenen draag ik niet. Ik heb tot de nok gevulde laden met dingen die ik ben vergeten.

Souvenirtjes, maar waar vandaan? Bioscoopkaartjes van leuke avonden, maar met wie ging ik ook alweer? Outfits van feestjes die ik vast nog eens zou dragen. Aantekeningen van colleges van drie jaar geleden van een studie die ik niet meer doe. Zal het nog van pas komen?

Mijn planten wil ik houden. Mijn boeken en meubels ook. Oké, niet al mijn kleren zijn stom. En op sommige schoenen ben ik al jaren verliefd. Mijn servies vind ik ook leuk. En mijn jassen en tassen – de meeste mogen blijven. Maar de rest? Die ondefinieerbare bende? Weg ermee!

Weg met de onrustige ruimte onder mijn bed – god weet wat daar allemaal wel of niet ligt. Weg met laatjes waar de bodem onderuit zakt van alle troep die erop rust.

Weg met kleren waarvan ik de dag na aankoop al spijt had, maar dat niet durfde toe te geven. Weg met bikini’s waar het elastiek niet meer van werkt. Weg met m’n badmat waar ik make-up op morste en ik er niet uit kan wassen.

Hoe leger mijn kasten, hoe leger mijn hoofd

De zomer komt eraan. Na een drukke tijd heb ik het eindelijk iets rustiger. Daar heb ik behoefte aan – wat kalmte en leegte. En hoe leger mijn kasten, hoe leger mijn hoofd.

Mijn studie is klaar. Mijn ov-abonnement loopt af en ik heb geen recht meer op studiefinanciering. Mijn studietijd is over. Dus laat ik de rommel van die jaren opruimen. Ik heb mijn collegeaantekeningen echt niet meer nodig.

Wat ik wel nodig heb, is ruimte voor een frisse start. Ruimte voor een map met volwassenen dingen, zoals verzekeringen en andere geldzaken. Ruimte voor nieuwe rommel, behorende bij een nieuwe fase.

Want als ik dan alles heb opgeruimd, wil ik vast na een poosje weer dingen in mijn laatjes stoppen. Dingen waarvan ik denk dat ik ze echt wil en waar ik nooit genoeg van krijg.

Leuke souvenirtjes als ik straks op vakantie ga. Kleding waarvan ik zeker weet dat ik die de volgende dag ook nog leuk vind. En plakboeken vol met kaartjes van avonden die ik ga vergeten.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties