Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Oktoberfest

Ongelofelijk, het is alweer oktober. De herfst is in zicht. Er is maar één ding echt goed aan de herfst en dat is de komst van bockbier. Maar voor we daar aan gaan moeten we eerst nog Duitse bier drinken. En bratwurst eten. En naar schlagers luisteren. En dansen in lederhosen. Dit weekend kun je naar het Oktoberfest in Papenburg. Hauptkanal rechts. Rocky Keckskrümmel en Frau Bekkering zijn er ook. Of je gaat naar het Oktoberfest in Oosterwolde, want daar is een heuse Heidi en Peter verkiezing. In soos De Koning in Hoogezand is het ook raak dit weekend en nog dichter bij huis is het Oktoberfest in het Ebbingekwartier met op de bühne Die Powerhosen!

Alles komt goed

Docent George Herfkens begeleidde jarenlang studenten van Academie Minerva bij exposities in binnen- en buitenland. Nu stopt hij ermee en mag hij zelf in het middelpunt staan. Hij stelde de tentoonstelling ‘Alles komt goed’ samen met werk van oudstudenten en daar zitten een paar leuke namen tussen. Matthijs Röling, Wout Muller, Martin Tissing, Berndnaut Smilde zijn er een paar van. De tentoonstelling loopt van 2 t/m 23 oktober en is te zien bij Minerva.

 

Lamp

Het wordt, helaas, helaas, alweer eerder duuster. Het licht moet aan als je thuis komt van je werk. Een mooi moment om eens uit te kijken naar een nieuwe aanwinst voor je woonkamer. Etsy is ‘the place to be’ als je op zoek bent naar iets wat een keer niet van IKEA komt. Kijk maar.

 

Vrijmibo

De vrijdagmiddagborrel. Het lekkerste moment van de week. Kantoordeur dicht en hop naar de kroeg. Ben je wel een beetje klaar met de doorsnee bruine kroeg om de hoek en wil je wel eens een keertje uitpakken op vrijdagmiddag? Ga dan een keer naar een aflevering van Vrijdag! ‘Your luxurious friday afternoon drink’ in de der Aa-kerk. Een prachtige omgeving om even wat stoom af te blazen en lekker uit je panty te gaan.

03-10-2014