Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Lekkere cowboy

Het is weer tijd voor het jaarlijkse Take Root festival in De Oosterpoort. Het festival presenteert een staalkaart van de beste ‘Americana’ muziek. Nieuwe ster aan het  firmament is Daniel Romano. En laat hij nou ook de avond voor het festival in Vera staan. Dus als je geen zin hebt in een hele avond en nacht gevuld met Americana, maar wel in bent voor een lekkere, frisse jonge cowboy die een nieuw sausje over een antieke muziekstijl gooit, dan moet je gaan. Hij stond ook op Into the Great Wide Open vorig weekend en speelde in z’n eentje in de woestijn van Vlieland, de Vliehors. Indrukwekkend.

Kunst aan de muur

Het Centrum voor Beeldende Kunst, kortweg CBK, is een plek waar je kunst kunt kopen en lenen of huren. Ze hebben een prachtig systeem. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor een kunstwerk dat je thuis of op je werk kunt ophangen of neerzetten (ze hebben ook hele mooie beelden). Het bedrag dat je maandelijks betaalt, kun je ook sparen zodat je het kunstwerk op een bepaald moment kunt aanschaffen. Een paar keer per jaar nemen ze nieuwe werken op in hun collectie. Je kunt nu nog tot 20 september kijken naar nieuw werk en daarna nog tot 11 oktober naar nog een 2e nieuwe collectie.

Tote bag

Ik ben op zoek naar een nieuwe tas. Mijn oude, van suede, ziet er niet meer uit en is eigenlijk ook te klein. Dus ik heb me weer eens op Etsy gestort want ik wil liever geen slechtgeproduceerde, na driemaandenuitelkaarvallende, duizendineendozijn tas van een van de grote kledingketens. En dan het liefst eentje van leer. Daar hangt een prijskaartje aan, dat wel. Maar het is zo mooi

Grachtenfestijn/Ommelandermarkt

Twee vliegen in een klap kun je slaan dit weekend. Hoezo? Nou, je kunt naar het Grachtenfestijn (heerlijk woord is dat: festijn, weer eens wat anders dan festival), wat zoveel wil zeggen als muziek luisteren, eten en drinken in de buurt van boten en je kunt naar de Ommelandermarkt dat onderdeel is van de duurzaamheidsmarkt van het festijn. Wat zoveel wil zeggen als eten en drinken op het Ciboga terrein, dus zonder de boten. Eerlijk en heerlijk voedsel uit de regio is het motto van de markt. Een Ommelanderfestijn zullen we maar zeggen.

12-09-2014