Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

GAAF

GAAF staat voor Groninger Affordable Art Festival. Deze zaterdag vind de eerste editie plaats. In het GR-ID oftewel het Grafisch Museum. Eigenlijk is het een ouderwetse verkoopmiddag op het schoolplein. Dertig kunstenaars uit het Noorden bieden hun waren aan,  de prijzen liggen tussen de 5 en 500 euro. Je vindt er  litho’s, etsen, zeefdrukken, linosnedes, kalligrafie, illustraties, posters, graffiti, strips en objecten én je koopt de werken bij de kunstenaar zelf. Dus heb je niet zoveel te besteden maar wil je wel graag een origineel en mooi werk aan je muur, ga dan zeker zaterdag de 21e even naar GAAF.

logo GAAF

 

Oh beter, kom je ook?

Vergeet je mobiel niet als je zaterdagavond naar Oh beter, kom je ook?  in Vera gaat. Je moet namelijk stemmen. De DJ met de meeste likes (oh beters) wordt bekroond en mag de mag de avond afsluiten. Iedere DJ mag drie kwartier draaien en daarna mag jij dus stemmen. Het leuke is dus dat er ieder blok iets anders wordt gedraaid. Dubstep, electro, techno, rock, house, lekker alles door elkaar en jouw favoriet komt aan het eind nog een keer.

oh-beter-kom-je-ook

 

Etsy: maxi skirt

Morgen is het de 21e. Zomer. De langste dag. En dan hoop je op een hete dag. En een zwoele avond. Zonnebrandcreme. BBQ. Koud bier. Hmm. Maar helaas. Dat zit er niet in. Als ik nu naar buiten kijk, word ik meteen depressief. Wat nou zomer. Het lijkt wel herfst. Dus. Geen hotpants, minirok of bikini. Wat dan wel? Nou, een lange rok bijvoorbeeld. Helemaal hip. Sneakers eronder. Platte schoenen. Maar een paar flinke hakken kan ook. Op Etsy heb ik een paar fraaie exemplaren gevonden.

 

Jans Muskee

Als je naar de tekeningen van Jans Muskee kijkt, bekruipt je al gauw een gevoel van onbehagen. De tekeningen zijn groot, realistisch maar tegelijk absurd en vervreemdend. Veel naakt, voyeursime en vreemde scènes met op het oog keurig nette doorsnee mensen. Vreemde gezinsverhoudingen, onderdrukte seksuele verlangens. Het lijkt alledaags, maar het is nogal verontrustend en dubbelzinnig als je beter kijkt. Dus ga naar galerie with tsjalling, lekker binnen kunst kijken.

 

 

20-06-2014