Weekendtips

Lekker op stap of blijf je fijn achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

De Verleiders

‘Door de bank genomen’ is het derde en laatste deel van de Verleiders-trilogie waarmee George van Houts en een groep toegewijde collega-theatermakers de afgelopen jaren het Nederlandse theater hebben verrijkt met een unieke vorm van documentair, satirisch theater. Deel I ging over de vastgoedfraude en deel II over het boekhoudschandaal in Ahold.

De acteurs enorm zijn gedreven in hun morele verontwaardiging, het aan de kaak stellen van de misstanden en het opbrengen van de aanstichters. De voorstellingen kregen overal vijf sterren en staat dit weekend in Groningen. Ik zeg, grijp je kans en laat je verassen, verbijsteren en bijspijkeren over de (zieke) financiële wereld.

de verleiders

Gypsyfest

Heb je zin in een avondje dansen, hossen en feesten dan moet je vanavond naar Vera gaan voor het Gypsyfest. Een minifestivalletje met 3 folk/zigeuners bands en een dj-set van Pushin Wood Sound System. Drie Nederlandse bands staan op het podium om het publiek te vermaken met gypsy, folk, klezmer, rock, punk en balkan. Trikosis, Hoppah! en Grassmoawer staan klaar voor een avondje vrolijke energie. Kunnen we wel gebruiken met zijn allen in deze koude, grijze tijden lijkt me.

 

Plaatpresentatie

Het is pas volgende week maar nu alvast nodigt stadsdichter Joost Oomen je uit: “Ik zwaai na 2 jaar af als stadsdichter en naar aanleiding van dit heugelijke feit breng ik een vinylplaatje uit met zeven gedichten erop. De plaat is vijf euro, ik kom spelen met een all-star-band, er komen wat support-acts die in de loop van komende week bekend worden gemaakt en daarnaast is er bier, feest en dansmuziek. Een avond met poëzie, muziek, maar bovenal een mooie gelegenheid voor een dansfuif“.

plaatpresentatie Joost Oomen

Geel

En van dat schattige gele kuikentje raakte ik zo geïnspireerd dat ik je nu een lading zacht gele lente kleren ga voorschotelen want ik heb het inmiddels ook al weer gehad met die snert winter en ik zit alweer met smart te wachten op meer zon, een beetje groen, zachte briesjes en die heerlijke tijd dat ik het niet meer altijd en overal zo koud heb. Dus, zie hier wat ik vond:

23-01-2015