Weekendtips

Lekker op stap of blijf je fijn achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

FTTB

We gaven je de afgelopen natuurlijk week al volop tips voor Eurosonic maar deze zat daar nog niet bij. FTTB ( For The Time Being) is een door Excelsior Recordings gehoste pop-up winkel, kroeg, atelier en podium waar alles wat je ziet te koop is.

Er zijn optredens, je kunt er platen en zeefdrukposters kopen, films kijken of een biertje drinken. Vanavond zijn ze nog tot tien uur open en morgen overdag kun je er ook nog terecht. Oh ja, je hebt geen bandje nodig!

FTTB

De mythe van de electrische gitaar

We blijven nog een beetje in de muzikale sferen want ook het Groninger Museum haakt aan bij Eurosonic Noorderslag. In de ovale zaal west hebben ze een tentoonstelling over electrische gitaren ingericht. Het zijn instrumenten uit de collectie van een Luxemburge gitarenverzamelaar en, toegegeven, hij heeft aardig wat bijzondere exemplaren op de kop weten te tikken.

Maar gitaren alleen zijn natuurlijk een beetje boring, dus hebben ze de tentoonstelling aangevuld met schilderijen van de Duitse portretschilder en groot kenner van rockmuziek Oliver Jordan. Al met al best leuk om naar toe te gaan.

gitaar

Stripfies

Ook leuk om te gaan zien is de tentoonstelling in het Stripmuseum, als je toch bezig bent, kun je net zo goed even doorgaan met je kunstroute. Eerst had je de selfie, dat al werd gebombardeerd tot woord van het jaar in 2013. Al gauw volgden er meer, zoals de stemfie, de doehetzelfie, de drelfie (drunk-selfie), de belfie (butt-selfie) en nu dus ook de stripfie. Een selfie van een striptekenaar.

Zestig bekende Nederlandse stripfiguren maakten een selfie en in het museum kun je zelf ook selfies maken met bekende stripfiguren. Leuke besteding van de zondagmiddag, lijkt me.

stripfies

Stand van Stad

Gastheer en presentator Bram Douwes ontvangt aan het Hereplein gasten van allerlei pluimage: ondernemers en wetenschappers, maar ook bouwers, techneuten, ruimtelijk ontwerpers, zorgexperts en mensen die zich van al die disciplines helemaal niets aantrekken.

Deze maand ontvangt Bram NDC topvrouw Dina Boonstra, manager van het topsportcentrum van FC Groningen Gerard Kemkers, gemeenteraadslid-namens-de-Stadspartij Marjet Woldhuis, schrijver, journalist en muzikant Auke Hulst en  The Blind Roofers. Cartoonist Kees Willemen tekent ter plekke een spotprent en ook treedt Jan Doevendans weer aan, verzorgt Wabbesch Wabbesch een merkwaardig optreden en gaat Bram Esser op onderzoek uit. Geen zin in een museum op zondagmidag, dan ga je toch lekker hier naar toe?

stand van stad

16-01-2015