Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Disco

Party on the philosophy of disco,  alleen in de GYM kun je naar een feestje met zo’n titel. En luisteren naar een dj met de naam JeanPaulSartreday Night Fever. Wat kun je zaterdag precies doen? Nou, dansen en luisteren. Muziekcriticus en radiomaker Craig Schuftan brengt de disco terug in het discours met Eine Kleine Nacht-Fieber,  een swingende lezing over de geschiedenis en filosofie van de disco. Denken terwijl je danst.

Lecture on disco

Jambinai

Vera heeft zondag 7 december iets bijzonders in huis: de band Jambinai uit Zuid-Korea. Niet alleen bijzonder omdat ze daar vandaan komen maar ook omdat ze traditionele instrumenten mixen met een hedendaags rock-instrumentarium. Ze spelen een soort mix van post-rock, freejazz en post-metal. Denk aan Mono of Godspeed You! Black Emperor. Soms waan je je  bij een jazzconcert, maar dan ineens zit je tussen scheurende gitaren. Een avondje onvoorspelbare muziek.

Jambinai

Speedy J

Nog meer muziek. Nu duiken we de techno in. Paradigm nodigde voor vandaag techno held Speedy J uit om te komen draaien. Een leuk alternatief voor als je geen Sinterklaas viert vanavond. Niks suffe gedichten voorlezen maar gewoon lekker uit je plaat gaan. Speedy J oftewel Jochem Paap is al bezig sinds de jaren tachtig en kreeg zijn naam door zijn snelle mixtechniek. En natuurlijk omdat DJ Jochem een beetje suf klinkt. Hij draait de hele nacht door. Een ware uitputtingsslag.

Speedy J

Ponyprint

Er was een tijd dat ik was gaan gillen als ik een trui met een afbeelding van een hele schattige pony in een winkel zag hangen. Ja, ik was een ponymeisje. Nou ja, gillen is trouwens misschien wat overdreven want dat doe ik echt niet zo gauw, maar een danig enthousiasme had ik zeker wel ten toon gespreid. En nog steeds heb ik er een zwak voor. Ik vond een hele mooie ponysweater online en toen ik verder keek zag ook nog een mooie met een wasbeer, en een wolf, en een koala en eentje met bambi.

 

 

 

 

05-12-2014