Weekendtips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Café Marleen

Dit is eigenlijk geen tip maar een oproep. Café Marleen (Kleine Pelsterstraat 7) is een van de leukste kleine, bruine kroegen van de binnenstad en wordt gerund door Marleen en haar man Jan. Jan is ziek. Heel erg ziek en Marleen wil graag voor hem zorgen. Dat gaat niet als je ook nog een kroeg moet runnen. Daarom zijn er al verscheidene acties  gestart voor hulp. Wat ook helpt: als we massaal gaan drinken in de kroeg en zo Marleen aan wat extra inkomsten helpen voordat ze de kroeg gedwongen moet verkopen. Dus, hop, bier drinken in Marleen de komende tijd!

Explore the North

En nu weer een echte uitgaanstip. Je moet er wel voor naar Leeuwarden zeg ik maar vast, maar ach, zo ver is dat niet, toch? Het is wel echt de moeite waard. Dit weekend is er namelijk het Explore the North festival, met muziek en verhalen op onvermoede plekken. Wat is er zoal te zien en te doen? Teveel om allemaal op te noemen, daarom kies ik een paar hoogtepunten: een unieke solo-show van Wovenhand, Adrian Crowley, Zelfmoordpoëzie, Friska Vikljor, en De Tale Kanaäns. Dus, hop, in de trein naar Leeuwarden!

Pocket editie IDFA

En nog een echte uitgaanstip. Hiervoor hoef je geen bier te drinken of in de trein naar Leeuwarden te stappen. In het Groninger Forum kun je dit weekend weer kijken naar een verkort programma van het IDFA ( Internationaal Documentaire Festival) . Zaterdag is de bijzondere openingsfilm over het nieuwe Rijksmuseum en zondag kun je kiezen voor een verrassingspakket of een losse voorstelling. Bijvoorbeeld deze docu met de intrigerende titel: My beautiful broken brain.

Sint

Sinterklaasstress, wie heeft er geen last van nu. Verlanglijstje maken, lootjes trekken, kadootjes kopen, surprises maken, gedichten schrijven, het houdt niet op. Heb je geen zin om tussen de massa Hollanders te vertoeven in de binnenstad terwijl je op zoek bent naar dat ene originele cadeau? Ga dan gewoon lekker thuis eens struinen op Etsy. Daar is ook van alles te vinden. Zie maar:

 

 

 

28-11-2014