Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Preipop

Gratis en voor niks en voor ieder wat wils, dat is Preipop, het muziekfestival dat ieder jaar in het pand van Cleopatra wordt georganiseerd. Het festivalletje is gisteren al begonnen maar vanavond is er nog genoeg leuks te zien en te horen.

Zes bands treden er nog op en ik zou zeker op tijd zijn voor Mees. Een studente Nederlands die folky liedjes zingt met Nederlandse teksten. Ze is nog niet zo lang bezig maar ik vermoed dat we nog wel meer van haar horen. Eisenhower is al wat bekender. Ze deden een clubtour met John Coffey en Wallace Vanborn. Eric Corton noemde ze een  “geoliede, ijzervretende rockmachine” . En als je er dan toch bent, blijf dan even kijken naar de Groningse jongens van Sprokkelhout.

Cross-linx

Komende zaterdag staat het Cross-linx festival in Groningen. Het is de laatste stop van het reizende festival na de plaatsen Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. De line-up van het festival bevat veel onbekende namen. De meeste mensen zullen José Gonzales nog wel kennen van zijn liedje uit de Sony reclame ( die met die stuiterende ballen). Op dit festival speelt de Zweedse singer/songwriter nummers met de philharmonie zuidnederland.Ook de IJslandse Ólafur Arnalds treedt samen met het orkest op. Pop en klassiek dus. Mooie, verassende, vreemde, minimalistische muziek in de grote zaal of in de kelder van het gebouw. Laat je verassen!

Etsy: Sneakers

De vintage en retro rage heeft ook toegeslagen bij de sneakers. Wil je nu hip zijn dan moet je een paar sneakers aanschaffen die eruit zien alsof ze zo uit de jaren 80 of 90 komen. Oftewel sneakers met felle kleuren of sneakers met dikke zolen. Ik heb een paar mooie gezien in deze online shop. Maar ook  op Etsy kun je sneakers vinden. Echte vintage. Dus geen nieuwe!

Laura for mayor

Vanavond negen uur, Huize Maas. Dè verkiezing van dit jaar. Wie wordt de nieuwe nachtburgemeester van Groningen? Gaat Chris Garrit een tweede termijn tegemoet of wordt nieuwkomer Laura Louwes met een jonge frisse blik de eerste vrouwelijke nachtburgemeester? Dat het een strijd wordt tussen deze twee is aan de hand van de online verkiezing wel duidelijk geworden. De UK is natuurlijk voor onze eigen Laura. Dus, bij deze: kom allemaal naar Huize Maas en stem met ons op Laura for Mayor!

Laura Louwes
Laura Louwes
07-02-2014