Kerstvakantietips

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Quizzen

Wat te doen in de kerstvakantie… Het ziet er niet naar uit dat het van schaatsen gaat komen. Sneeuwpoppen maken ook niet en dat kun je misschien ook maar beter aan de kleintjes over laten. Er zijn natuurlijk allerlei films op televisie maar geef toe, dat zijn meestal herhalingen die al minstens drie keer eerder te zien zijn geweest. Sommige van jullie moeten misschien wel studeren. Dan is je dag lekker gauw om. Blijft alleen nog de avond over.

Er draaien genoeg leuke films in de bioscoop rond deze tijd. Bijvoorbeeld The Hobbit, Mandela, Inside Llewyn Davis, of La Grande Belezza. Maar wat ook leuk is dat zijn de vele pubquizzen in de stad. Je kunt bijna elke avond van de week meedoen met een quiz. Op maandag kun je naar De Singelier, dinsdags naar Het Catshuys of De Kale Jonker, woensdag kun je naar De Koffer,  donderdag naar De Toeter, vrijdag naar Caf’é Flip en zondags weer naar De Toeter. Hou je alleen nog de zaterdag over. Kun je dan nog eens wat anders doen..

Serieuze deelnemers aan de pubquiz in De Toeter.
Een pitcher erbij natuurlijk. Serieuze zaak zo’n pubquiz.

Etsy: kersttrui

Ze waren in de jaren tachtig al fout en zijn dat nu eigenlijk stiekem nog. Toch zijn ze ook ineens een beetje hip geworden. Lelijke truien. Vormeloos en met vieze kleuren. Of met foute prints en felle kleuren. Deze keer heb ik op Etsy een collectie ‘foute’  jaren ’80 kerst truien bij elkaar gezocht. Geloof me, je bent een hipster als je het aandurft!

 

Winter Welvaart

Het is toch jammer dat de barometer nog niet richting het vriespunt gaat. Dit weekend is het namelijk alweer tijd voor het Winter Welvaart Festival en dat is toch het mooist tegen een winters decor. Alles wit van de sneeuw, ijswolkjes blazen, glibberen over die rottige keien van de Hoge der Aa, dat zit er niet in dit jaar. Laat die muts maar thuis, net als die handschoenen en neem je paraplu mee, dan ben je beter voorbereid.

Wat mag je niet missen dit jaar? Wat mij betreft gaat het vooral om de optredens. Die kerstmarkt is toch elk jaar het zelfde en de worst en glühwein zullen ook wel weer net als vorig jaar smaken. Gelukkig is de muziekprogrammering elk jaar wel verassend. Dit jaar moet je  in ieder geval even naar de T.S. Eliot Appreciation Society, Edo de Vlieger, Taking Notes, Sväva en Vincent Kenter.

 

Kerstmarkt

Ook leuk: trek eens de provincie in. Tijd genoeg  in de kerstvakantie. Ga bijvoorbeeld eens naar de  kerstmarkt in  Bourtange of naar de Lutje Letland dagen in Veendam. Of naar de streekmarkt in borg Verhildersum in Leens. Wat dacht je trouwens van een avondje moonlightshopping in Stadskanaal… En ook altijd leuk: een voorstelling van  Theater te Water. Ze staan bijvoorbeeld in Garnwerd op 5 januari. Genoeg te doen buiten de stad!

Theater te Water speelt " Een Frisse Wind "
Theater te Water – Een frisse wind

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-12-2013