Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Naked Lunch

Groningen heeft iets om trots op te zijn. Ondanks alle bezuinigingsrondes die her en der een kaalslag aanrichten in de cultuurwereld is er in Groningen een club die alleen maar groeit. Die de ene voorstelling na de andere maakt en de ene prijs na de andere binnensleept. Club Guy en Roni doen precies waar ze zin in hebben en het publiek vindt het geweldig. Donderdag 24 oktober is het weer tijd voor een première feestje in De Oosterpoort. De voorstelling Naked Lunch zal voor het eerst te zien zijn. Geïnspireerd door het meesterwerk van William Burroughs is het een show geworden over vrijheid van denken. Dans, muziek, poëzie, dynamisch,eigenwijs, rauw en verassend. Alle ingrediënten zijn weer aanwezig. Na de show is er nog een dikke vette afterparty met DJ’s Igor en Andy van Mononoid. Gaan!

naked lunch

Sad desk lunch

In deze weekendtips is het ook tijd voor een première. Er is voor het eerst sprake van een heus thema. Alle tips van deze week hebben te maken met….Lunch! Hadden we net Naked Lunch, gaan we hier verder met de site Sad desk lunch. De titel spreekt voor zich lijkt me. De lunches van de doorsnee kantoormedewerker zijn nou niet om over naar huis te schrijven. Maar wel leuk om te zien wat andere mensen zoal naar binnen stoppen op hun werplek. Ik laat de foto’s de rest doen.

 

Lunchconcert Soundsofmusic

Deze week is het weer tijd voor het jaarlijkse Soundsofmusic Festival. Zes dagen lang staat Groningen in het teken van muziek voor nieuwsgierige oren. Wat zoveel wil zeggen als: schrik niet, het kan een beetje raar zijn. Bijzondere klassieke muziek, improvisaties of spannende electronische muziek. Het festival laat zich geen regels opleggen behalve dat het bijzonder of vernieuwend moet zijn. Om bij het thema van deze tips te blijven heb ik twee lunchconcerten uitgekozen. Vrijdag de 18e, vandaag dus, kun je om 13.00 gratis naar Ensemble Onbegrensd in het Prins Claus conservatrium. Wie weet kun je je broodje meenemen. Zondag kun je eerst lunchen. Thuis of lekker uitgebreid in de stad en dan om 15.00 uitbuiken in de Der Aa-kerk bij de muziek van Erik Satie op het Schnitger orgel.

 

Etsy: Lunchbag

En we zetten nog even door met het thema want op Etsy vond ik een paar geweldige lunchbags en boxes. Hier in Nederland stopt iedereen zijn broodje in een boterhamzakje en propt het zijn tas in. Maar je kunt je lunch ook een eigen tas geven. En die tassen kunnen ook behoorlijk fraai uitpakken. Zie hier maar eens:

 

 

 

 

 

 

 

18-10-2013