Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je compu? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK  iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Etsy tip:DIY Lamp

DIY is helemaal in tegenwoordig. Het is crisis en er moet bezuinigd worden. Zelf kleren maken gebeurt al steeds meer. Zelfmaakclubjes duiken als paddestoelen uit de grond. Breien of haken was jaren geleden echt not done maar nu is het superhip om met een zelfgemaakte muts, sjaal of vestje rond te lopen. Maar de Etsytip van deze week gaat niet over een breipatroon. Alhoewel je wel garen nodig hebt voor dit projectje. Deze week vond ik op Etsy deze lamp: DIY Hanging String Light Sphere van StuffbyJennB.

hanging light

Deze geweldige lamp kun je alleen niet kopen op Etsy.  Wat dan wel? Je koopt een PDF met instructies. Voor 7,00 USD (omgerekend €5,58). Hoe cool is dat? Dus: niks te doen met Pasen? Leef je uit en maak je eigen supergave plafondlamp!

www.etsy.com

 

Verticale tuin

We blijven nog even in de crisis en DIY sfeer met de volgende tip. Wat te doen als je op een kamer, in een flatje of in een appartementje woont en je hebt geen tuin maar je houdt wel van een beetje groen? Als je mazzel hebt, heb je een balkon waar je misschien nog net een aardbeienplantje kwijt kunt. Maar veel vaker zal de buitenlucht alleen via een open raam tot je komen.

In een Braziliaans huis en tuin tv programma vonden ze de volgende geweldige en supergoedkope oplossing: de verticale tuin

weekendtips week 13 verticale tuin

Een muur vol groen, gemaakt van lege plastic flessen die je vult met aarde en waar je je eigen plantjes in stopt. Viooltjes zijn leuk, maar je kunt er ook sla of kruiden in planten. En zo heb je toch nog een eigen tuin!

Hier vind je de site. De instructies zijn in het Portugees maar je komt een heel eind met de plaatjes en als je Google translate er op los laat.

 

Sunday Afternoon Collective

Het is natuurlijk Pasen dit weekend. Ondanks het feit dat je allang te oud bent voor paaseitjes zoeken of eieren verven, word er wel van je verwacht dat je tijd met je familie doorbrengt. Je kunt je er aan over geven en gewoon die fles witte wijn inpikken tijdens de paasbrunch en zo de tijd door zien te komen maar als je echt geen zin hebt in familiaire aangelegenheden dan is er zeker ook wel iets anders te doen. weekendtips week 13 paradigm En dan bedoel ik niet naar een meubelboulevard gaan, maar dan heb ik het gewoon over een vette party. Paradigm organiseert namelijk op eerste paasdag Sunday Afternoon Collective, een fijn house en techno feestje gewoon om 15.00 s’middags.

 

 

 

 

 

 

 

www.Paradigm.com 

De ontmaagding van Eva van End

Ok, je hebt de eerste paasdag overleefd. Zonder eieren en familie en met een superleuk feestje. Dan blijft de vraag: Wat doe je dan tweede paasdag? Nu dan toch maar naar je familie of… Of, je gaat lekker uitslapen en ‘s avonds naar de film. Vind je dat een steengoed plan, ga dan zeker naar de RKZ Bios op maandag. Daar draait namelijk de film ‘De ontmaagding van Eva van End’. Het stripachtige, sfeervolle, absurde en geestige regiedebuut van de 29 jarige Michiel ten Horn met een fraaie soundtrack van de hand van het Groningse Awkard I.  Zie hieronder de officiële trailer.

www.rkzbios.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28-03-2013