Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Nazomer

Grachtenfestijn, Proeven in Groningen, Ballonfiesta, Hardstyle in the park, Zienemaan en Sterren, poppentheater, kunstmarkt, modeparade, boekenmarkt, straattheater, muziek in het Sterrebos, koopzondag en FC Groningen – Ajax, vorig weekend was het pas leuk in Groningen! Na zo’n overload aan evementen voelt dit weekend aan als een groot zwart gat. Gelukkig hebben we nog het fraaie nazomerweer dus we kunnen ook gewoon met z’n allen lekker in het plantsoen gaan liggen. Wil je in de zon liggen en toch ook een beetje cultureel doen, dan moet je naar het Ebbingekwartier gaan dit weekend. Daar is een nazomerfestival met beach en- footvolleybal, workshops, clinics en live muziek van Orange Skyline, Meadowlake en andere lokale bandjes. Wordt het toch nog een feestje dit weekend.

Nazomer

Etsy: Scarf

Ik wil er eigenlijk nog niet aan denken. Schuif de gedachte zo lang mogelijk voor me uit. Toch is het onvermijdelijk: de herfst komt er aan. Deze week nog niet, gelukkig, maar wie weet wat volgende week brengt. De pruimenboom in de tuin begint al gele blaadjes te krijgen, dat is toch een veeg teken. De herfst is lastig wat kleding betreft. Het is vaak nog te warm voor een winterjas, maar te koud voor je zomerexemplaar. Handschoenen zijn meestal nog overbodig maar wat je wel wilt  is een sjaal. Een warme wollen voor de koudere dagen en een dunne voor als het nog niet zo koud is. Op Etsy heb ik een paar hele mooie gevonden waaronder deze met hele mooie handgeschilderde veren/vleugels. Deze is ook fraai:  de foxyscarf. En deze wollen is ook mooi ( wel een beetje prijzig, dat dan weer wel). Voor de heren heb ik ook een paar mooie gevonden: hier. Ga ik toch een beetje vooruitdenken dus. De gedachte aan een lekkere warme sjaal als het buiten weer koud wordt is eigenlijk ook wel fijn.

scarf

TF on tour

Esther Scheldwacht, Pieter de Buysser, Thibaud Delpeut, Sieger Sloots, Eva Marie de Waal, Dood Paard, Firma Rieks Zwarte en Steven de Jong, een hele rits namen die je op het eerste gezicht waarschijnlijk niets zeggen. Als ik nu zeg dat het allemaal theatermakers zijn, dan zal het gros van jullie nog steeds niet reageren met ‘Aaah, natuurlijk, nu je het zegt…’. Toch zijn het niet zomaar onbekende theaterfiguren. Het zijn de makers van de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen en ze zijn allemaal te zien tijdens het Theater Festival on tour in  het Grand Theatre. Ben je een liefhebber dan stond dit natuurlijk al lang en breed met grote letters in je agenda. Ben je (nog) geen theaterliefhebber dan is dit je kans om in te stappen! Hieronder is een filmpje te zien met psychiater Bram Bakker die de voorstelling 4.48 Psychosis van Thibaud Delpeut inleidt.

 

Sad stuff on the street

‘We want to see your sad shit. And we want to show you ours.’ Dit is wat Sloane Crosley en Greg Larson ons vertellen op hun website Sad stuff on the street waar ze allerlei foto’s plaatsen van eenzame objecten die rondslingeren op straat. Iedereen kan trouwens een foto inzenden. Op de site staan de voorwaarden waar de foto aan moet voldoen. Het zijn er zeven: The thing is sad, It’s on the street, It doesn’t belong there, It’s not just a piece of garbage, you’re not at a garage sale, it’s inanimate en als laatste: you can’t fake it. Er komen veel eenzame knuffels voorbij maar ook schoenen, boeken en zelfs een vergeten pruik. Ik ga ook op zoek, heb ik net besloten. Eens kijken of er hier in Groningen ook zielige eenzame objecten rondslingeren op straat…  Vast wel.

sad3sad2sad1sad4

06-09-2013