Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Hongerige Wolf

Het bestaat echt. Een dorp met de naam Hongerige Wolf. Het ligt zelfs in Groningen. Vlakbij dus. En het leukste komt nog:  er wordt een heel leuk festival georganiseerd, genoemd naar het dorp zelf. Twee jaar geleden was de eerste editie en het was een groot succes.  Alle optredens zijn in de straatjes van het dorp. Of in velden, op dijken, in woonkamers, tuinen, schuren of stallen. Er is een camping, want het festival duurt drie dagen, maar je kunt ook slapen bij een dorpsbewoner thuis. En het wordt nog leuker: s’avonds kun je met de trekker naar de Danssilo, een leegstaande graanopslag waar je tot diep in de nacht kunt dansen. Vergeet Pitch, vergeet Lowlands, vergeet Pukkelpop, Sziget, of welk ander groot festival ook. Ga eens voor klein. Ga eens voor het platteland van Groningen. Doen, echt.

festivalhongerigwolf.nl

 

Etsy: Love is in the air

In de lente worden de meeste mensen verliefd. Het zal iets te maken hebben met het weer ( daar gaan we weer). Het wordt warmer( als het goed is), de kleding wordt luchtiger (ja graag), mensen worden vrolijker ( meer zon), zoiets. Voor alle mensen die (ondanks het weer) verliefd zijn geworden dit jaar: op Etsy zijn een heleboel leuke dingen te vinden voor jou en je geliefde. Want wat is er nou leuker om de liefde te vieren? Om je verliefde geliefde te verassen, te vereren, te aanbidden? Geef hem of haar bijvoorbeeld een hele mooie poster met een lieve tekst. Of  versier je kamer eens met deze aanbiddelijke lampjes. Hou je wat meer van kitsch dan is lieflijke roze hartje misschien een leuk cadeautje. Deze ketting is ook leuk en net iets minder kitsch. En dit is echt heel schattig…

stempel

De Duitse Ambassade

Bier uit Duitsland, dat kennen we allemaal. Het is lekker. Berlijn is een supertoffe stad. Kennen we ook allemaal. Maar Duitsland is meer.  Oldenburg bijvoorbeeld. Een stad waarmee Groningen een stedenband heeft. Dat wist ik niet en ik ben waarschijnlijk ook niet de enige. Wil je er wel eens wat meer van weten dan moet je eens naar de pop-up store De Duitse ambassade in de Oosterstraat gaan. Dat beweert namelijk een stukje Oldenburg in Groningen te zijn. Ze organiseren ‘Workshop Wednesday’, ‘Thirsty Thursday’ en ‘Food Friday’. Op donderdag kun je dus Duits bier drinken en op vrijdag Duitse broodjes eten. Het wordt allemaal iedere week vers uit Duitsland meegenomen door de bus van Public Express. Dus, ga je niet met vakantie, ga dan lekker Duits doen deze zomer!

deduitseambassade.nl

facebook

duitse ambassde

Zomercafe

Blijf je deze zomer gewoon in Groningen en heb je wel zin om gewoon uit te gaan dan is het zoeken geblazen naar leuke dingen. De meeste culturele instellingen zijn namelijk dicht. Dus naar het theater zit er niet in. Concertjes pakken wordt ook lastig aangezien de meeste popzalen ook gesloten zijn. Maar er is hoop. Vera organiseert namelijk voor de  thuisblijvers elke vakantie speciale zomercafe’s. Dit jaar ook weer. De eerste is op zaterdag 20 juli en die avond wordt georganiseerd i.s.m met Lepel en Subroutine. De volgende zomercafe’s zijn  27 juli, i.s.m. met Owsum, 3 augustus, Grunn rocks popquiz en 10 augustus is er de afsluitende editie met de Punkrockheavymetalkaraokeband. De zomercafe’s zijn allemaal op zaterdag en worden allemaal gevolgd door een afterparty met aansluitend thema. Dus je hoeft je niet helemaal te vervelen deze zomer!

zomercafe-punk-rock-heavy-metal-karaoke-band

punckrockheavymetalkaraokeband

zomercafe-owsum-iv-2013

owsum

27-06-2013