Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Orgeldisco

Dansen op orgelmuziek, kan dat? Blijkbaar wel. Toetsenist Remko Wind gaat allerlei nummers op een lekkere manier ‘verorgelen’ tijdens de Orgeldisco,  8 juni in de Der Aa-kerk. En het allerleukste is: je kunt zelf een nummer aanvragen op mijnaakerk.nl. En als je ziet wat er tot nu toe wordt aangevraagd, dan wordt het nog een flinke kluif voor Remko Wind. Ga er maar aanstaan: een orgelversie van Smack my bitch up van The Prodigy. Of Paranoid van Black Sabbath, ook niet mis. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken.

Zaterdag 8 juni, Akerkhof 2, 20.30-23.00, entree €5,-

 

Etsy: Horloges

Accessoires kun je nooit genoeg hebben. Tassen, sieraden maar ook horloges zijn onmisbaar voor diegenen die zich op modegebied willen onderscheiden of juist willen laten zien dat ze weten wat hip is. Die H&M outfit waar de halve stad mee loopt, kun je mooi opleuken door te zorgen voor accessoires die niemand heeft. Deze week ben ik eens op zoek gegaan naar horloges. Voor de man een must. Een man is geen echte man zonder een fatsoenlijk horloge. Vind ik, zal ik er maar snel bij zeggen. Vintage horloges zijn weer in en dat is geen crime want vaak zijn ze ook heel erg mooi. Kijk hier maar eens. Ze mogen trouwens ook gewoon groot zijn, maar vermijd teveel goud, dat is niet mooi. Deze zijn trouwens ook weer helemaal hip: oude Casio horloges uit de jaren tachtig, met van die rekenmachine knopjes bijvoorbeeld. Supercool. Zie hier. En nu nog een paar mooie voor de dames: met een  bandje of als ketting, ook mooi!

casio

Kantoorpoëzie

Ze doen Schots. Ze doen special acts. Ze doen weer eens een stadsdichter. Volgens ontregeld plan is het alweer tijd voor de vijfde editie van de happening Kantoorpoëzie. Schotse dichter Ryan van Winkle gaat iets doen met multi-instrumentalist en patafoonbouwer Jan Klug. Ruth Koops van ‘t Jagt, Jürgen Smit, Hubert Klaver, Rowan Bartelink en opperperformer en spreekstalmeester Joost Oomen doen iets met zelfgeschreven poëzie. Verder vermaakt Jan Ruerd Oosterhaven het publiek op zijn eigen contrabas met Bach en meer. Als heuse uitsmijter is daar de band Earth Control. Wat zij precies doen is niet uit te leggen maar als ik de woorden paranoïde synthesizerpunk overtyp van de aankondiging op facebook, wordt alles meteen begrijpelijk, vast. Herestraat 92, aanvang 20.00, entree €2,-, drank €1,- . Beenhaar mag. Zie hieronder.

943243_467681809976293_501637792_n

 

Jong Belegen

Groningen verliest veel talent aan de randstad. Het werk ligt hier in de creatieve sector ( of eigenlijk elke sector) niet voor het oprapen  en dus trekken veel jonge mensen weg. Jammer, want in de randstad is misschien meer werk, maar ook meer concurentie en is het veel lastiger op te vallen. Jong & Belegen is een online platform voor  illustratoren, grafische vormgevers, fotografen, kunstenaars, mode en muziek. Op hun website lichten ze allerlei creatieve Groningse talenten uit. Ook leuk: Oogst , een inspirerend blog over Groningen. Ze brengen mode, lifestyle, uitgaanstips op een leuke, hippe manier. Het is een initiatief  van onze eigen gemeente Groningen. Ook uit Groningen: mode freak Esmeé Helder. Ze heeft een mode blog, Fashion Fever, dat erg populair is en er ook superleuk uitziet. Een andere (mannelijke) Groningse blogger is van student rechten en kunstgeschiedenis Dennis: Galerie Mondaine. Zie je wel, Groningen is leuk!

tips1

Foto Oogst Groningen, Spotted:Dasha

07-06-2013