Wat gaan we doen dit weekend?

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Stand van Stad

Groningen heeft zijn eigen DWDD wist je dat al? Het is trouwens geen dagelijkse maar een maandelijkse zondagsshow. Eerst in Forum Images en nu verhuisd naar het Grand Theatre.

Bram Douwes is Matthijs van Nieuwkerk, Tweed ‘n Sneakers de huisband, er is een vaste plek voor stadsecoloog Jan Doevendans en een literaire rubriek van Rense Sinkgraven. Verder zijn er altijd de laatste stedelijke trends en stadse topics.

Deze zondag wordt er live bier gebrouwen, komt D66-er Paul de Rook langs, praat filosoof Fred Keijzer over de techniek van de toekomst en gaat Melvin Bonnet liedjes zingen. En dat alles lekker op zondagmiddag vanaf half vier.

bram

Project Higgs

Oké, ik dacht: ik ga voor dit stukje even in één zin vertellen wat het Higgsdeeltje is, maar dat gaat dus echt niet lukken. Lees zelf maar even wat het is. Eigenlijk doet het er niet echt toe, maar mag een mens de ambitie hebben een ander mens van interessante achtergrondinformatie te voorzien? Mislukt.

Het gaat in dit geval gewoon om een leuke naam voor een leuk feestje in Vera. Met bijzondere aankleding, vreemde proefjes en een verbazingwekkende muzikale invulling. Ik denk dat je er gewoon naar toe moet om het te snappen.

 

Etsy: Zon

Als je zaterdagnacht naar de donkereVerazaal bent geweest ( en een uur minder hebt geslapen!) dan  kun je zondagmiddag een beetje bij komen in de zon. Peter Kuipers Munneke, mijn favoriete weerman tegenwoordig, zei namelijk dat het wel eens twintig graden kon worden. Dus, zonnebril op en vitamine D vangen! Op Etsy zijn heel veel leuke brillen te vinden.

 

Kleurplaat

Ook leuk om in de zon te doen en heus niet alleen voor kleine kinderen: kleuren! Nou zijn de meeste kleurplaten een beetje kinderachtig, maar niet getreurd! Heb je een printer thuis? Ga dan naar deze site: Coloring for Grown-Ups. Deze bijvoorbeeld:

draw

 

 

 

 

28-03-2014