Wat gaan we doen dit weekend?

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Spookhouse

De EMG Faktors, het nieuwe stadspodium van Groningen, is omgetoverd tot een spookhuis deze week. Overdag voor de kleintjes en s’avonds voor de grote kinderen. De oude fabriek is een mooie locatie voor wat eng vertier lijkt me zo. Koud, muf, donkere kelders en gangen, allemaal goede ingrediënten voor een ranzige horror sfeer.

Op vrijdag en zaterdagavond wordt er nog iets extra’s georganiseerd namelijk Spookhouse en Technospook. Zeg maar een griezeldisco voor de dance liefhebbers onder ons. Want kelders en lege fabrieksruimtes lenen zich ook heel goed voor een housefeestje natuurlijk.

 

Urinetown

De voormalige suikerfabriek zou ook een mooie locatie zijn voor een spookhuis maar laat daar nou net de komende tijd een musical te zien zijn. Een musical met de smakelijke titel ‘Urinetown‘. Wie dat verzonnen heeft… Het gaat dus over plassen, zeiken, urineren of hoe je het ook wilt noemen. Hopelijk houden ze het echte plassen achterwege en blijft het een frisse bedoening.

De makers, musicaltheatergroep Vals Alarm, zeggen op hun site dat  ‘Urinetown een komische musical is over liefde, revolutie en het ‘volgen van je hart’.’ Dat klinkt in ieder geval fris. Ik eindig met hun eigen slogan: ‘Urinetown, een voorstelling om je vingers bij af te likken. Maar wel nadat je je handen gewassen hebt’. Gaat dat zien!

urinetown

 

Wurlitzer

Heb je nou dit weekend zin in een avondje ouderwets rocken, ga dan eens naar café de Walrus in de Pelsterstraat. Geen entree, lekker en goedkoop bier en altijd een leuk sfeer. Vandaag, vrijdag 2 mei, staat de band Wurlitzer op de planken. Een geweldige Groningse band die de allerleukste covers speelt. Van  Britney Spears tot Rage against the Machine en dan via Maroon 5 terug naar de Foo Fighters. En wat nou helemaal leuk is: je kunt de setlist alvast beluisteren! Kun je lekker meezingen als je wilt. Oh, en voorafgaand spelen nog de Groningse bands Pagan Drive en Saucy Spoon dus kom gewoon lekker op tijd.

Etsy: Handgemaakt

De site Etsy was in eerste instantie bedoeld voor de ijverige knutselende handwerker die graag zijn spulletjes wil verkopen. Sinds october 2013 mogen er ook items verkocht worden die niet handgemaakt zijn. Maar die zijn natuurlijk al snel minder uniek. Daarom vandaag een paar echte handgemaakte unieke items van Nederlandse aanbieders op Etsy.

 

 

02-05-2014