Vreemdgaan

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Isabelles huisgenootje gaat vreemd. Moet ze er iets van zeggen?

Beste Tim,

Mijn huisgenootje heeft een hele lieve vriend, maar ik heb haar laatst ook met een andere kerel gezien. Ik wil niets kapot maken, maar ik vind het ook zielig voor hem. Wat moet ik doen?

Isabelle

Lieve Isabelle,

Wat een kutsituatie, dat mogen we denk ik wel zeggen! Enerzijds is vreemdgaan niet oké, en is het erg sneu voor die jongen, anderzijds blijft het de vraag of je daarom maar een bom moet leggen onder hun relatie, en misschien ook wel de goede band met je huisgenoot.

Het is in dit geval belangrijk dat jij zeker bent van wat je gezien hebt. Dat er een keer een kerel bij haar is blijven slapen betekent niet direct dat ze vreemd is gegaan, misschien is het wel een familielid of oude vriend.

Het zou natuurlijk een fraai verhaal voor op je afstudeerborrel zijn als je haar vriend vertelt dat ze is vreemdgegaan, terwijl haar neef slechts a place to crash nodig had. Tenzij ze natuurlijk… maar dat zijn scenario’s waar je voor je eigen gemoedstoestand maar beter geen rekening mee kunt houden.

Als je niet zeker weet wat er is gebeurd, kun je maar beter van de eerlijkheid van je huisgenoot uitgaan.

Als er wel iets is gebeurd dat op zijn minst erg verdacht is, kun je het je huisgenoot eens vragen. Belangrijk is hierbij dat je je hierbij niet al te zeker opstelt. Niet dat je haar wilt beschuldigen, maar dat je dacht laatst gezien te hebben dat, en het leek je al zo vreemd, dus waarschijnlijk zit jij gewoon fout, maar hoe zit dat nou? Zoiets.

Als ze het toegeeft ben jij waarschijnlijk komende tijd psycholoog c.q. tissueverstrekker, sterkte in dat geval. Als ze ontkent, is daarmee de kous voor jou af, ongeacht wat er gebeurd is. Een mooi verhaal is soms beter dan waar verhaal.

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

20-05-2014