Vogelspin Peter tweede in Klokhuis Wetenschapsprijs

Vogelspin Peter tweede in Klokhuis Wetenschapsprijs

RUG-psycholoog Rachel de Jong is met het haar onderzoek naar angsten bij kinderen tweede geworden in de Klokhuis Wetenschapsprijs 2019. In de Durfpoli confronteert zij kinderen met hun angst tot ze niet meer bang zijn.
7 november om 9:33 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
november 7 at 9:33 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Door Rob Siebelink

7 november om 9:33 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
Avatar photo

By Rob Siebelink

november 7 at 9:33 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

‘Als je je angst blijft vermijden, kom je er nooit overheen’, vertelde Rachel de Jong begin dit jaar in een filmpje dat UKrant maakte over haar werk en de Durfpoli, met daarin een hoofdrol voor vogelspin Peter.

Veerle Melotte van het Universitair Medisch Centrum in Maastricht werd woensdag uitgeroepen tot winnaar met het onderzoek ‘Hersenen in je buik’, over de relatie tussen het brein en de darmen. Aan het winnende onderzoek wordt een aflevering van het tv-programma Het Klokhuis gewijd. Het is de vierde keer dat de prijs werd uitgereikt.

Zestig inzendingen

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Er waren door de Nederlandse universiteiten, UMC’s en hogescholen bijna zestig onderzoeken ingezonden, waarvan er tien genomineerd waren.

Vier van de nominaties kwamen dit jaar uit Groningen. Naast Rachel de Jong waren dat Annelies van Ginkel (hoe verandert het bos als de wolf terugkeert?), Elianne Zijlstra (het leven van kinderen in asielzoekerscentra) en Thea Vedelaar (zij onderzoekt betere meetmethodes voor griep en verkoudheid).

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties