Versieren

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Hoe versier je die vent op je werk? Vraagje van Cathy.

Beste Tim,

Ik heb een oogje op mijn collega. Ik weet alleen niet hoe ik hem dat moet zeggen. Hoe zou jij dat doen?

Cathy

 

Beste Cathy,

Het kan natuurlijk gebeuren, verliefd worden op een collega. Het kan zelfs heel leuk zijn, als je flirt een beetje beantwoord lijkt te worden. Maar we willen natuurlijk meer dan een flirt, we willen een man!

[kale, charmante presentator]              WIE WIL ER EEN MAN???

[Cathy]                                                       IK WIL EEN MAN!!!

[kale, charmante presentator]              NOU, GA HEM VERSIEREN DAN!!!

 

Want laten we eerlijk zijn, als je op de man moet wachten drink je over een maand misschien een keertje koffie. Zwart. Zonder koekje. In de UB.

Dus, op versiertour op de werkvloer, met Eddy Zoëy en Robert ten Brink.

Tip 1: Kennis is macht. Verzeker je er allereerst van dat hij niet toevallig al iemand heeft, rela’s met monogame ideeën zijn namelijk vet onhandig als je met iemand wil daten. Maar is hij binnenkort jarig of houdt hij van een bepaald soort films of muziek?

Alles is een goede reden om nou ja, ik bedoel, nu het toch zo uitkomt, goh wat toevallig ook eigenlijk, maar om dan eens een keer wat leuks te gaan doen, misschien, gewoon, you know, casual?

Tip 2: Maak gebruik van je omgeving. Als je hem niet zo goed recht in zijn gezicht durft uit te vragen, kan een grappig opzetje helpen. Dat mag best een beetje cheesy.

Vul je vakken bij de Korenbeurs? Spreek hem aan bij het vriesvak, kun je daar alvast het ijs te breken. Sta je achter de bar in een kroeg? Schenk op een rustig moment wat drinken voor jullie beiden in en zeg iets later dat je het wel gezellig vindt zo, dat jullie dat misschien nog maar eens moesten doen in een andere kroeg. Wees inventief, alles kan!

Tip 3: DUI-DE-LIJK-HEID. Jíj vindt hem leuk, je gaat toch niet zitten wachten tot híj eindelijk tot inkeer komt? Ain’t nobody got time for that. Elke nietszeggende dag in superpositie kun je of A) minder in lieflijke gelukzaligheid aan Zijn zijde besteden, of B) minder benutten om je kop eraf te drinken en met een shotgun op mannenjacht te gaan. Of studeren, whatever.

Maar make a move, verbaal of oraal, meer kun je niet doen, minder ook niet.

Succes!

Tim

 

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

18-11-2014