Verkiezingen universiteitsraad uitgesteld tot 8 juni

Verkiezingen universiteitsraad uitgesteld tot 8 juni

De verkiezingen voor de studentzetels van de universiteitsraad en de faculteitsraden zijn vanwege het coronavirus uitgesteld tot 8 juni.
23 april om 16:42 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
april 23 at 16:42 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

23 april om 16:42 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

april 23 at 16:42 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Dat heeft het Centraal Stembureau (CSB) van de universiteit afgesproken met de studentenpartijen. ‘We hebben alle termijnen wat naar achteren verschoven, zodat de studentenfracties meer tijd hebben om zich voor te bereiden’, zegt voorzitter Mirjam Buigel van het CSB.

Studenten die zich kandidaat willen stellen, kunnen dat van woensdag 29 april tot woensdag 6 mei 13.00 uur doen. Studenten en promotiestudenten kunnen van maandag 8 juni tot vrijdag 12 juni 17.00 uur hun stem uitbrengen. Dit gebeurt zoals elk jaar digitaal.

Geen bijeenkomst

De uitslag wordt op maandag 15 juni bekendgemaakt. Normaal gesproken gebeurt dit live tijdens een bijeenkomst, maar dat kan dit jaar niet door de coronamaatregelen. Hoe de uitslag dan bekend wordt gemaakt, is nog onderwerp van gesprek.

Hoe de campagnes van de verschillende studentenpartijen er dit jaar uit zullen zien, blijft ook nog de vraag. Normaal hangt de universiteit vol met posters en laten de partijen zich overal zien. Nu de universiteit gesloten is, zullen de studenten zich grotendeels online moeten presenteren.

Het CSB zal de studentenpartijen waar mogelijk helpen. ‘Als CSB zijn wij zo onpartijdig mogelijk en willen we vooral de verkiezing ordentelijk laten verlopen’, zegt Buigel. ‘Vanwege de situatie van dit jaar zullen we wel helpen meer aandacht te vragen voor de medezeggenschap. We hopen dat de faculteiten ook wat meer medewerking willen verlenen dan de gewoonlijke berichten.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties