UB vanaf 18 mei open voor onderzoekers

UB vanaf 18 mei open voor onderzoekers

De UB opent op 18 mei de onderzoekszaal Bijzondere Collecties zodat onderzoekers er weer terecht kunnen. De rest van de bibliotheek blijft voorlopig nog gesloten.
7 mei om 16:37 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 7 at 16:37 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

7 mei om 16:37 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

mei 7 at 16:37 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

De aparte ruimte in de bibliotheek wordt voornamelijk gebruikt door onderzoekers die bijzondere naslagwerken bestuderen voor hun werk. Vanaf 18 mei zullen zij waarschijnlijk op afspraak hun werk voort kunnen zetten.

‘Dan kunnen ze onder begeleiding naar de zaal worden gebracht, terwijl er verder niemand in het pand is’, zegt woordvoerder Frank den Hollander. ‘Het zou hen goed uitkomen als ze de collectie weer kunnen bekijken.’ Het plan lag volgens hem dan ook al klaar voor het kabinet woensdagavond bekendmaakte dat bibliotheken per 11 mei weer open mogen.

‘Daar schrokken wij enorm van’, zegt Den Hollander. ‘Er wordt natuurlijk aan een plan gewerkt, maar dat is nog niet af. Ik denk ook dat het kabinet vooral de openbare bibliotheken bedoelde.’

Anderhalve meter

Een bibliotheekindeling bedenken waarbij iedereen altijd anderhalve meter afstand kan bewaren, blijkt zo eenvoudig nog niet. ‘In de studiezaal kun je natuurlijk stoelen weghalen, maar hoe doe je dat bij de draaideur bij de ingang? Of de koffiekamers en de wc’s? Daar wordt nog over nagedacht.’

En hoe bepaal je welke studenten wanneer mogen komen studeren? De UB zit normaal gesproken al bomvol. Maar als er afstand moet worden gehouden, zal waarschijnlijk maar een kwart van de studieplekken overblijven. Hoe voorkom je dan dat er ’s morgens lange rijen studenten ontstaan, waarbij mensen dicht op elkaar staan?

Het zijn vragen waar het team van de UB nu antwoord op probeert te vinden. Wanneer de bibliotheek ook voor studenten weer open zal gaan, weet Den Hollander daarom echt nog niet. ‘Ik hoop dat het voor de zomer lukt.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties