Trage start voor NEXT

Het kantoor van NEXT – de carrièreservice van de RUG – zit al bijna twee maanden in de UB. Storm loopt het nog niet.

Negen studenten zitten elke dag van elf tot vijf bij het servicepunt in de UB om de cv’s te checken van wie daar ook maar behoefte aan heeft. Allemaal hebben ze van tevoren een cursus gedaan om cv’s te beoordelen en zijn ze aangenomen door de RUG om studenten te helpen.

Maar voorlopig is het baantje wel erg relaxed. Veel studenten kunnen NEXT nog altijd niet vinden. Vaak weten ze zelfs niet eens dat het bestaat, al is de club er al een half jaar. In de tentamenweek kwamen studenten zelfs binnenvallen om te vragen of er nog studeerplekken waren, zegt Shanty Vriesema, van NEXT.

‘Wat is NEXT?’

Eerstejaars geschiedenis Vincent bijvoorbeeld, studeert regelmatig op de eerste verdieping van de UB. Maar het kantoor van NEXT is hem nog niet opgevallen: ‘Eh… Wat is NEXT?’ Maar – na uitleg – denkt hij er misschien toch eens binnen te lopen. ‘Dan kan m’n CV er misschien professioneler uit zien.’

Nu de tentamenweken voorbij zijn, lijkt het ietwat drukker te worden. Een enkele keer zijn er zelfs drie mensen tegelijk bij de balie, hoewel andere dagen nog steeds stilletjes zijn. De studenten die de shift draaien gaan op zo’n moment bezig met eigen projecten binnen NEXT, zoals de mogelijkheid om een cursus ondernemerschap te starten. Of de promotieweek van eind februari die de carrièreservice meer bekendheid moet geven. Dan gaat ook de nieuwe website in de lucht.

De cv-check!

Wat krijg je dan als je wél je cv laat checken? Een uitgebreid advies over de opbouw. Wat zet je bovenaan? En hoe kan je iets in het oog laten springen? Hoe je jezelf presenteert op de foto is ook belangrijk. Als je van het papier afkijkt, kan dat afstandelijk overkomen. Veel bedrijven printen cv’s in zwart-wit en de afbeelding kan daardoor anders uitvallen.

Naast de cv-checks organiseert NEXT verschillende workshops die momenteel snel vol zitten. Via MY University kun je je inschrijven.

 

19-02-2014