TopDutch zoekt RUG-studenten voor World Solar Challenge 2021

TopDutch zoekt RUG-studenten voor World Solar Challenge 2021

Na de verrassende uitslag van vorig jaar (vierde plek, beste uit Nederland), wil het TopDutch solarteam volgend jaar met meer RUG-studenten meedoen aan de World Solar Challenge in Australië.
3 februari om 14:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
februari 3 at 14:50 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door René Hoogschagen

3 februari om 14:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By René Hoogschagen

februari 3 at 14:50 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

René Hoogschagen

Freelance journalist Volledig bio / Full bio.

Vorig jaar telde het team één RUG-student: Friso Resink. De student technische natuurkunde was strategist voor het noordelijke solarteam; hij zorgde ervoor dat de energie van de zonneauto optimaal werd benut.

De andere studenten kwamen van de Hanzehogeschool, het Noorderpoortcollege en het Friesland College. ‘Het streven is om dat nu gelijk te trekken’, zegt Resink.

Dat hoeven niet per se studenten van technische studierichtingen te zijn. Het team zoekt ook studenten van bijvoorbeeld Media Studies of Bedrijfskunde. ‘Dan onderhoud je bijvoorbeeld het contact met de pers, je houdt je bezig met logistiek, financiën of je contact met partners van het project, zoals Fokker.’

Fulltime

Hij raadt de nieuwe lichting aan om het project te gebruiken voor een scriptie. Zelf had hij al een ander onderwerp gekozen. ‘Dat was mijn grootste fout.’ Want wie meedoet aan het solarteam, wordt geacht fulltime aan de slag te gaan.

‘We proberen nu te regelen dat het kan gelden als een soort bestuursjaar, zodat studenten het collegegeld van dat jaar terug kunnen krijgen. Maar dat is nog niet rond’, zegt Resink. 

Doorzetten

Wat moeten de nieuwe deelnemers kunnen? Je moet in een team kunnen werken, zegt Resink, want het wordt echt een vriendengroep. ‘En je moet ambitieus zijn, van avontuur houden en kunnen doorzetten.’

Maar verwacht geen snoepreisje, waarschuwt hij. ‘Het is een jaar hard werken, met pieken en dalen. Ook daar, in Australië. Soms zullen het korte nachten zijn en de stress kan best wel eens toenemen om de auto op tijd af te krijgen.’

Aanmelden voor TopDutch Solar Racing kan tot 22 maart via become@solarracing.nl.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties