Harmonie verscherpt toezicht laptopverbod in kantine

‘Tussen 12 en 2 is het geen studeertijd’

Harmonie verscherpt toezicht laptopverbod in kantine

Extra controles door facilitaire medewerkers en herhaalde oproepen over de intercom moeten ervoor zorgen dat de eerste verdieping van de Harmoniekantine tijdens de middagpauze vrij is om rustig te lunchen.
2 december om 15:41 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
december 2 at 15:41 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Door Joas de Jong

2 december om 15:41 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
Avatar photo

By Joas de Jong

december 2 at 15:41 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

De nieuwe maatregelen volgen op de borden die in het voorjaar in de kantine zijn geplaatst. Daarop is te lezen dat de kantine onder lunchtijd geen studieruimte is.

‘Tussen twaalf en twee is het lunchtijd en niet studeertijd’, zegt facilitair manager Robert Rossingh. Toch worden de bordjes stelselmatig genegeerd en blijven studenten zowel individueel als in groepsverband met opengeklapte laptops aan de lunchtafels zitten.

Kracht bijzetten

Om het laptopverbod meer kracht bij te zetten, klinkt sinds vorige week een oproep in het Nederlands en in het Engels. De medewerkers van de C-bar, de koffiebar op de eerste verdieping, zijn verantwoordelijk voor het laten klinken van de omroep. Zij drukken rond twaalf uur en rond half een de knop in en dan klinkt de volgende boodschap:

‘Beste gasten van de kantine, van twaalf tot twee uur is de eerste verdieping van onze kantine alleen beschikbaar om te lunchen. De ruimte achter de koffiebar is uitsluitend bestemd voor medewerkers. Studenten die willen studeren, zijn van harte welkom in de studiezalen.’

Oproep werkt

Het lijkt te werken. Vlak voor twaalven zit de kantine nog vol studerende studenten. Bij het horen van het verzoek pakt een enkeling direct de spullen in en verlaat de kantine. Een ander neemt het iets minder nauw, maar vertrekt na een kwartier alsnog.

Als om half een de herhaling door de kantine galmt, is er volop plek om te lunchen. Behalve bij de plekken met stopcontacten, daar blijven sommige studenten plakken. Op donderdag klinkt de omroep niet, maar zijn er wel ruim voldoende lunchtafels beschikbaar.

Personeel

De oproep en extra controle dienen ook om studenten eraan te herinneren dat de ruimte achter de schermen bedoeld is voor personeel, het gevolg van een kleine kantinestrijd die vorig jaar werd gevoerd. ‘Arbotechnisch moeten we het personeel een lunchplek bieden’, verklaart Rossingh.

De extra inzet helpt ook om studenten hieraan te herinneren. ‘Als er controle wordt gelopen, dan spreken we studenten erop aan dat ze ergens anders moeten studeren.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties