Tips voor het weekend

Lekker op stap of blijf je fijn achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Cross-linx

Het festival seizoen is nog niet begonnen maar toch staat de eerste alweer voor de deur. Cross-linx is een indie-classical festival en staat nu alweer een paar jaar  in februari in de Oosterpoort. Een combinatie dus van pop en klassiek. Wat houdt dat precies in? Ieder jaar wordt er een artiest uitgenodigd die samen met het Metropole orkest gaat optreden. Dit jaar is dat Squarepusher, electronica artiest, maar ook begenadigd basspeler en groot in de drum ‘n bass scene. Verder staan Mark Lanegan (Screaming Trees) en Bryce Dressner ( The National) op het programma en daarnaast nog een massa andere bands die je gaan verassen met een mix van klassieke en moderne pop en avantgarde muziek.

 

Candy Beetle

Komende zondag staat er een bijzonder project in Vera: Where The Candybeetle Dwells. Een project van illustrator Willem Kolvoort die normaal gesproken posters maakt voor bands die in Vera staan, maar die dit keer bands heeft gevraagd muziek te maken bij zijn illustraties. Hij zocht elf artiesten en bands waaronder Mark Lanegan, Calvin Johnson en Fred Cole. candybeetles Maar hij strikte ook een groot aantal Groningse acts. Die natuurlijk zondagmiddag allemaal acte de presence geven. Traumahelikopter, Meindert Talma en Whipster zijn een paar die je zondag kunt gaan zien.

 

 

Wolk-in

Iedere week kun je in de Wolkenfabriek op het voormalige Suikerunie terrein terecht voor een Wolk-in. Je kunt lekker op je gemak naar binnen wandelen, iets te drinken nemen, wachten tot de band gaat spelen, nog iets drinken, luisteren naar de band, zien hoe de tafel wordt gedekt, nog iets drinken en dan lekker gaan eten. wolk-in Deze week kun je luisteren naar de band Santa Fe en je kunt genieten van de seizoensgebonden, biologische gerechten van Pure Pioniers. Relaxt, goedkoop en lekker. Lijkt me een goede zondagmiddag besteding.

 

Etsy: Valentijn

Voor alle lovebirds onder ons is het zaterdag weer een mooie dag om je uit te leven in heerlijke smakeloze romantiek. Valentijns-ontbijt op bed, valentijns-roderozen in huis, valentijns-chocoladehartjes eten, valentijns-cadeautjes geven, valentijns-kaartjes sturen of krijgen, valentijns-lunch, valentijns-diner, valentijns-bier drinken, valentijns-film kijken, ach je hoeft geen enkel cliché te vermijden zaterdag. Over the top mag. Op Etsy heb ik de allermooiste schattige kettingen met een medaillon voor je gevonden. Foto’s erin en hoppa een lekker cliché cadeautje.

 

 

 

 

 

13-02-2015