Tip van Tim: niet buiten je bed braken

Beste Tim. Na een lang avondje stappen willen de goudgele rakkers wel eens een keer verkeerd vallen. Dan lig ik tollend in mijn hoogslapertje.  Een emmertje in bed is geen optie want dan gaat ie om met alle gevolgen van dien. Heb jij een tip voor mij? Groet, Evert.

Beste Evert,

Er zijn talloze mooiere dingen om naast wakker te worden te bedenken dan een plas kots, maar helaas loopt niet altijd alles zoals je wil. Natuurlijk kun je opteren buiten je bed te braken, maar dat zou symptoombestrijding zijn. Bovendien kan dat vanuit een hoogslaper nog wel eens meer troep opleveren dan als je het een beetje bij elkaar houdt. En ik neem aan dat ik een rasstudent als jij niet zomaar kan overtuigen iets minder te drinken? Tja, wat is dan wijsheid?

Dat je wereld draait als je met je ogen dicht in bed ligt, komt omdat je evenwichtsorgaan in de war is door al die alcohol. Omdat je matras redelijk flexibel is, lijkt het dus alsof je alle kanten op draait, met alle gevolgen van dien. Je zult dus moeten zorgen dat je dat orgaan ervan weet te overtuigen dat je gewoon stil ligt.

Dit kan, behalve door je ogen open te houden, door constant in aanraking te zijn met vaste ondergrond. Probleem is dat die in een hoogslaper zo’n twee meter bij je vandaan is. Leg dus eens een dik studieboek in de hoek van je bed waar je je platte hand op legt. Dan lijkt de wereld voor je brein een stuk stabieler. Succes is niet gegarandeerd, dus misschien moet je er wel een plastig zak omheen doen. Of gewoon een normaal bed kopen. Of je grenzen leren kennen, je bent tenslotte een volwassen man.

Slaap lekker!

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

25-02-2014