Megadrollen

Annique baalt van het voortdurend verstopte toilet. Maar Tim weet wat je moet doen aan megadrollen!

Hoi Tim,

Ik heb een probleem. Mijn huisgenoten verstoppen het toilet steeds met hun megadrollen. Ik kan er maar niet achter komen wie er precies verantwoordelijk voor is. Ik vertik het om zelf telkens de wc te ontstoppen.

Hoe los ik deze situatie op?

Groetjes, Annique

Beste Annique,

Hoewel ik weinig expertise heb op het gebied van uitwerpselen (mijn moeder overigens wel, die heeft serieus een luier ontworpen die bepaalde waarden in je ontlasting meet!), klinkt het alsof je gezonde huisgenoten hebt met een goede eetlust. Dat is ergens positief, maar ik kan me je verwensingen voorstellen als je weer zo’n ‘megadrol’ aantreft.

Ongeacht de grootte van de drollen, is een wc die niet goed doorspoelt een slechte wc. Dat zou kunnen liggen aan een verstopping in de afvoer of zelfs al in de stortbak. Een mooie gelegenheid dus om de banden met je huisbaas weer eens aan te halen, dan kan hij zijn handyman weer op pad sturen. Probleem is dat je voor veel huisbazen, net als in een verstopte wc wat dat betreft, een lange adem moet hebben.

In de tussentijd zou je je huisgenoten via Facebook of de groepswhatsapp eens vriendelijk doch doordringend kunnen verzoeken om de wc schoon achter te laten. Mocht dat niet helpen dan kun je, afhankelijk van de relatie met je huisgenoten, altijd nog bij wijze van experiment steeds één huisgenoot een week lang stiekem laxeermiddel toedienen. In de week dat er geen verstoppende megadrollen zijn, heb je de dader gevonden. Dan is het vervolgens aan jou om te beslissen of je de kuur doorzet of niet.

Sterkte!

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

01-04-2014