The Hunting Party

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week Demons van The Hunting Party .


Passengers

Om het ontstaan van de band The Hunting Party te verklaren moeten we eerst terug naar een andere band: Passengers. Deze sferische rockband uit Leeuwarden timmerde tot 2012 flink aan de weg. Ze namen een debuutplaat op en waren klaar om de rest van de wereld te veroveren. Tot plotseling de gitarist opstapte. Dat was zuur. Maar de rest van de band ging niet bij de pakken neerzitten en begon als trio een nieuwe band: The Hunting Party.

The Hunting Party

The Hunting Party speelt intense post-rock/indie met onverwachte tempowisselingen, langdurige solo’s, ladingen feedback en vreemdsoortige melodielijnen. De muziek van The Hunting Party doet denken aan bands zoals Sonic Youth, Motorpsycho of And You Will Know Us By the Trail of Dead. Zo klinkt de band zo nu en dan heerlijk dromerig, om vervolgens uit te barsten in een explosieve climax.

Balans

Het nummer Demons begint met een lekker tempo en een fijne stuwende baslijn waar de zang en de gitaar met mooie melodielijnen overheen liggen. Al gauw gaat het nummer naar een volgende versnelling. Het tempo stijgt. Distortion gaat aan.  De uithalen van de zanger nemen het nummer mee de bocht in. Maar let op. Niet de bocht uit. Nergens wordt het rommelig of over de top. De zang, de instrumenten en het geluid: alles blijft mooi in balans. Dit klinkt veelbelovend en smaakt naar meer.

Luister hier naar nog een nummer: http://jointhehuntingparty.bandcamp.com

Live

Goed nieuws. Op dit moment bereiden ze opnames voor. Ze willen in het eerste kwartaal 2014 een EP opnemen en releasen. Wil je ze in de nabije toekomst nog een keer zien:  ze spelen vrijdag 20 december om 17.15 u in het kader van Serious Record in Poppodium Romein in Leeuwarden.

facebook.com/jointhehuntingparty

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

04-12-2013