Postpunkrevival van The Anti-D’s

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week het nummer Thrill of Curiosity van The Anti-D's.


übervrolijk

Een band die zichzelf The Anti-D’s noemt moet natuurlijk übervrolijke muziek maken. Anti-D is immers antidepressiva. Laat dat nou net niet het geval zijn bij de jongens uit Groningen. Zelf zeggen ze namelijk dat ze een voorliefde hebben voor mineurakkoorden. Maar ja, om je band nou de Depressiva’s te noemen… Eigenlijk komt de inspiratie voor de naam van het nummer Anti-D van the Wombats. Sowieso een inspiratie voor de band. Net als the Strokes, the Hives en Arctic Monkeys. Allemaal bands die rauwe, energieke popstpunk maken. En dat is precies wat de Anti-D’s ook doen. antid1

Postpunkrevival

De band is opgericht in november 2012 na de breuk van ‘The Return’, de voormalige band van gitarist Martin van Loon en drummer Frank Drok. Na een tijdje sluiten Niek Vondeling en Jan Bresters zich aan en zijn ze compleet. In eerste instantie kiezen ze voor melodieuze popmuziek. Maar al gauw stappen ze over naar een postpunkrevivalsound. De eerste opgenomen single ‘Jungle Boy’ klinkt dan hun ogen alweer ‘een beetje gay’. Nu gaan ze voor dikke beats en harde gitaren.

Lekker nummer

Zaterdag 3 mei brachten de Anti-D’s de single Thrill of Curiosity uit. Een lekker nummer. Kort. Krachtig. Swingend. Een lekker gitaargeluid. Fijne opbouw. Goeie solo. Smaakt naar meer. Nog een stuk of tien van dit soort songs en je hebt een dijk van een plaat gemaakt. Gelukkig komt er een EP aan. Op 12 juni staat de releaseshow in Club Lola gepland. Zet dus alvast in je agenda! Hier kun je alvast naar de single luisteren en kijken naar de officiële videoclip.

 

 

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen. Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

14-05-2014