Tegenzin

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Boudewijn zit in een commissie, maar met frisse tegenzin. Wat nu?

Beste Tim,

Ik zit in een commissie, maar wil er eigenlijk uit. Wat moet ik doen? – Boudewijn

Beste Boudewijn,

Soms kan een beslissing anders uitpakken dan verwacht en vervelende gevolgen hebben. Als je commissie je niet bevalt, kan ik me voorstellen dat het moeilijk is je elke keer weer op te laden om aan het werk te gaan.

Aan de andere kant is het alweer mei en aangezien de meeste commissies in september beginnen, is er intussen aardig wat water door de Rijn gestroomd. Het kan dus moeilijk zo zijn dat de werklast of de groep je nu pas negatief verrast.

Je moet je dus afvragen of je wilt stoppen omdat het sociaal niet lekker gaat, omdat je commissiegenoot het met je vriendin geregeld heeft bijvoorbeeld, of omdat je het werk niet meer wilt doen en je in je tweede jaar toch echt je P eens moet halen. Dit maakt namelijk nogal verschil.

In dat tweede geval moet je het even overleggen, je commissiegenoten zullen begrijpen dat dit belangrijk is. Waarschijnlijk kun je wel tot een oplossing komen zonder dat je met deuren hoeft te slaan. Dan blijf je even goede vrienden en geef jij deze zomer gewoon een ‘sorry en superdankje-barbecue’ om het goed te maken.

In het meest letterlijke eerste geval kun je diegene best een high five in zijn gezicht geven en zeggen dat hij je zaken maar regelt als hij dat toch zo graag doet.

Als het gewoon niet lekker loopt is het toch misschien maar beter te zeggen dat het aan je studie ligt, het heeft immers geen zin om nog meer stampij te maken!

Sterkte!

 

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

06-05-2014