Swapmatras

Swapmatras

Ook in coronatijd worden de rijken rijker, ziet student-columnist Bauke van der Kooij. En omdat hij niet zwemt in geld maar wel in tijd, is het moment daar om een eigen bedrijf te beginnen.
Door Bauke van der Kooij
5 mei om 11:01 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 5 at 11:01 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.

Volgens onderzoek hebben Amerikaanse miljardairs hun rijkdom tijdens de lockdown met meer dan 283 miljard dollar vergroot. Nu ben ik absoluut geen grootverdiener (en ik ben bang dat ik dat ook nooit zal worden), maar nu ik elke dag genoeg tijd over heb, beginnen de ideeën voor een eigen bedrijf toch op te borrelen.

Ik weet nu al dat ik geen meedogenloze zakenman ben: geld verdienen over de rug van arme studenten kan ik niet, laat staan geld aftroggelen van RUG-studenten. Daarom moet het wel een toegevoegde waarde hebben voor de student.

Een beetje inspiratie opdoen bij andere bedrijven die zich richten op studenten kan dan ook geen kwaad. En wat valt op: studenten houden niet alleen van tijdelijk als het gaat om hun liefdesleven, maar ook als het gaat om bezit. Naast Swapfiets heb je ook Swapcouch voor een bank en SwapMac voor een laptop.

Nog een swapproduct toevoegen kan geen kwaad: de Swapmatras. Het zware en onregelmatige studentenbestaan maakt dat je als student gebaat bent bij een goede nachtrust. Een Swapfiets of SwapMac gebruik je hoogstens een paar uur per dag, maar een matras gebruik je toch snel acht tot tien uur per dag.

Er slapen bijna tweeduizend mensen op de matras van een hotel, en dat wordt gezien als ‘luxe’

Matrassen zijn echter duur en onhandig: door er eentje te huren, bespaar je jezelf een groot aankoopbedrag en veel gesleep als je gaat verhuizen. Vies? Gemiddeld gezien slapen er bijna tweeduizend mensen op de matras van een hotel, en dat wordt gezien als ‘luxe’.

Voor een goede promotie kan de studentenband Swifty (die ongetwijfeld nu toch genoeg tijd heeft) gevraagd worden z’n hit Dakterras te veranderen in Swapmatras. Mocht het geheel een succes zijn, kan het concept worden uitgebreid naar Swapkoelkasten, Swapdouches en Swapwc’s, net zo lang tot studenten helemaal geen eigen bezittingen meer hebben en alles lenen.

Nu heb ik weliswaar veel tijd over, maar niet genoeg om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Voel je daarom vrij om het te gebruiken. Mocht het een succes worden, lijkt het me duidelijk dat ik minstens tien procent van de winst krijg.

Mocht het hele idee toch niet zo succesvol zijn (wat ik stiekem hoop), dan ben ik uiteraard niet aansprakelijk.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties