Studenten zamelen geld in voor kerstpakketten minima

De gezichten achter Kerst050. Foto Henk Tammens/Gemeente Groningen

Studenten zamelen geld in voor kerstpakketten minima

Vindicat, Albertus, Ichthus, Navigators en SOG halen dit jaar geld op voor het nieuwe initiatief Kerst050 van de gemeente. Het doel is om vijfhonderd gezinnen een kerstpakket te kunnen geven.
16 december om 16:24 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
december 16 at 16:24 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Door Rick Jan Molanus

16 december om 16:24 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
Avatar photo

By Rick Jan Molanus

december 16 at 16:24 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

Bij Kerst050 zijn inmiddels 25 organisaties aangesloten. Zo hopen ze efficiënter te kunnen werken en meer mensen te bereiken. ‘Voorheen doneerden we wel aan initiatieven in de stad via Rocking Up X-mas, maar het bleek dat we ook leverden aan gezinnen die al een pakket hadden gekregen’, licht Justine van der Feen van de stichting Student Albertus Reageert toe.

Ook de Engelstalige Vineyard Church, waar veel internationale studenten bij aangesloten zijn, steunt Kerst050. Voornamelijk met collectes, vertelt pastoor Koen Prinzen. ‘Internationals willen in hun tijd in Groningen een zegen zijn voor de stad, dat vind ik mooi. Dit heeft veel met hun christen-zijn te maken.’

Blij met studenten

Marten Duit, gemeenteraadslid voor Student en Stad en initiatiefnemer van Kerst050, is erg blij met de steun van de studenten. ‘Studenten doen veel meer voor de stad dan men denkt’, zegt hij. ‘Dat is doodzonde, want er is wel eens frictie tussen Stadjers en studenten. Acties als deze zorgen voor meer verbondenheid.’

Volgens mede-organisator Evert Sulman, directeur van Stichting Kwartiermakers, focust Kerst050 zich dit jaar vooral op mensen die voorheen niet in beeld waren. ‘Denk bijvoorbeeld aan dak- en thuislozen, vrouwen in de prostitutie en mensen die niet aan de voorwaarden van de Voedselbank voldoen.’ Door de samenwerking kunnen deze mensen dit jaar beter geïdentificeerd worden, verwacht hij.

Doneren aan Kerst050 of je aanmelden als vrijwilliger kan hier

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties