Studenten willen fitnessgeld terug van ACLO

Studenten willen fitnessgeld terug van ACLO

Een groep studenten vraagt de ACLO om restitutie van het abonnementsgeld voor de Fitness Card. Het sportcentrum besluit in de zomer of restitutie op zijn plaats is.
24 juni om 9:01 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juni 24 at 9:01 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

24 juni om 9:01 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

juni 24 at 9:01 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

‘Het gaat mij niet om de basiskaart van de ACLO, maar om het extra tarief dat ik heb betaald om naar de sportschool te kunnen gaan’, zegt psychologiestudent Daniel Anadria (23). Hij startte dinsdag een petitie om het geld terug te krijgen, die inmiddels 22 keer is ondertekend.

Studenten die willen kunnen fitnessen betalen extra voor een Fitness Card bovenop hun ACLO-pas. ‘Maar door de coronamaatregelen heb ik geen gebruik kunnen maken van de sportschool’, zegt Anadria.

Alternatieven

Hij begrijpt dat de ACLO er alles aan doet om in coronatijden voor alternatieven te zorgen, maar die zijn er voor hem als sportschoolgebruiker niet gekomen. Bovendien stoort het hem dat het sportcentrum niet of nauwelijks op zijn specifieke geval reageert.

‘Ze lieten me alleen weten dat de ACLO geen geld teruggeeft en dat ze vervangende online lessen hebben. Ik was specifiek lid vanwege de sportschool, dus een online les is voor mij geen vervanging.’

Anadria betaalde 50 euro voor de ACLO-pas en daar bovenop nog 40 euro om een semester te kunnen fitnessen. ‘Het klinkt misschien als weinig, maar ik ben financieel volledig afhankelijk van mezelf. Ik heb vier verschillende baantjes en krijg als internationale student niet zomaar hulp in de vorm van een beurs’, zegt hij.

Evaluatie

Directeur Hendrike Schut van het sportcentrum zegt begrip te hebben voor Anadria’s situatie. ‘Toen de maatregelen van kracht werden, konden we niet voorzien hoe lang ze zouden duren en wat de gevolgen zouden zijn. Daarom hebben we onze leden per mail laten weten dat we in de zomer een evaluatie houden.’

Dan wordt nagedacht over wat juridisch mogelijk is en wat redelijk is als het gaat om restitutie. ‘Dan is de situatie van iemand die fitnesst inderdaad anders dan die van iemand die ook groepslessen volgt’, zegt Schut.

Of dat betekent dat Anadria en anderen met een Fitness Card hun geld terugkrijgen, kan ze nog niet zeggen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties