Studenten, herpak je verantwoordelijkheid

Als we niet uitkijken, zit een biertje op het terras er straks niet meer in, schrijven de auteurs van de open brief.

Studenten, herpak je verantwoordelijkheid

Het zijn individuen die zich niet aan de coronamaatregelen houden. Maar studenten kunnen elkaar wel aanspreken op hun verantwoordelijkheid, schrijven RUG-student Teun Havinga en Hanze-student Izaäk van Jaarsveld in een open brief aan studerend Groningen.
22 september om 10:29 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
september 22 at 10:29 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.

Afgelopen week zijn er veel berichten uitgegaan dat wij als studenten onze verantwoordelijkheid moeten pakken. Dat we niet naar de drukke plekken moeten gaan en meer afstand moeten houden. Toch zijn het niet ‘de studenten’ die het probleem zijn, maar individuen die zich niet aan de maatregelen houden.

Daar kunnen wij als studenten wel wat aan doen. Daar moeten we als studenten wat aan doen. Omdat we de gezondheid van anderen directer in gevaar brengen dan we soms lijken te beseffen en omdat nieuwe beperkingen het onvermijdelijke gevolg zullen zijn wanneer we onze verantwoordelijkheid niet herpakken. Beperkingen die op korte termijn onze vrijheden fors zullen raken. 

Daarom willen wij jullie oproepen om niet bang te zijn om anderen aan te spreken op het niet naleven van de maatregelen en om zelf scherp te blijven op die verantwoordelijkheid. Want op die manier laten wij niet alleen zien dat wij wel verantwoordelijk zijn, maar zorgen we er ook voor dat alles open kan blijven. Waardoor we wel dat biertje op het terras kunnen blijven drinken, wel naar onze stages kunnen blijven gaan en wel naar de universiteitsgebouwen kunnen. Ons vermogen om onze verantwoordelijkheid te herpakken is dan ook bepalend. Voor anderen en voor onszelf.

De besmettingen lopen op. Vooral onder de jongere bevolking, dat kunnen we niet ontkennen, maar we kunnen er wel wat aan doen! 

Izaäk van Jaarsveld, pabostudent en voorzitter Hogeschool Medezeggenschapsraad Hanzehogeschool

Teun Havinga, studentassessor Rijksuniversiteit Groningen

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties