Student mag in september ook in de spits met ov

Student mag in september ook in de spits met ov

Studenten mogen vanaf 1 september ook in de spits met het openbaar vervoer. Dat meldde premier Mark Rutte woensdagavond tijdens een persconferentie over de versoepeling van coronamaatregelen.
25 juni om 13:14 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juni 25 at 13:14 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

25 juni om 13:14 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

juni 25 at 13:14 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.

Daarmee geeft Den Haag gehoor aan de bezwaren van de rectoren van de Nederlandse universiteiten. Ook mogen universiteiten vanaf 1 september meer fysieke lessen houden. Wel moet overal anderhalve meter afstand worden gehouden.

Versoepelingen

Sinds de versoepelingen van 15 juni mogen universiteiten en hogescholen weer practica en werkcolleges houden die niet online kunnen. Voorwaarde tot nu toe was wel dat dat tussen 11.00 en 15.00 uur en na 20.00 uur gebeurt.

Die regel is ingesteld zodat studenten buiten de spits met het openbaar vervoer zouden reizen. Aangezien de regels in het openbaar vervoer ook versoepeld worden en vanaf 1 juli alle zitplaatsen weer beschikbaar zijn, komt er ook meer ruimte voor studenten.

Fysiek onderwijs

Hoewel de nieuwe versoepelingen ruimte bieden om meer fysiek onderwijs aan te bieden, moet daarbij wel de anderhalve meter afstand worden gehouden. Dat betekent dat in het nieuwe jaar nog steeds een beperkte groep studenten tegelijkertijd fysiek onderwijs kan volgen.

Hoe de nieuwe versoepelingen precies uit zullen pakken op de RUG, is nog onduidelijk. Tot nu toe heeft het college van bestuur ingezet op een hybride vorm van onderwijs, waarbij online colleges onderdeel blijven van het onderwijs.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties