Sportschool

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Hoe overleef je de starende blikken bij de ACLO?

Beste Tim,

Ik wil wat meer gaan fitnessen, maar bij de ACLO voel ik me zo bekeken. Wat moet ik doen?

Groetjes, Alieke

 

Beste Alieke,

Wat een goed voornemen! Regelmatig sporten is op allerlei manieren goed voor je en bovendien, laten we eerlijk zijn, moet er over vier maanden alweer geparadeerd worden bij de Horny Places in Paterswolde. Werk aan de winkel dus. Een lekkere wereld begint bij jezelf, zeg ik altijd. Maar dan moet je wel dat testosteronhok op het Zernike in.

Toegegeven, ik was ook een beetje onder de indruk toen ik er de eerste keer binnenkwam. Het klinkt namelijk alsof je een Duitse homopornofilm inloopt, opgenomen in een metaalfabriek in de jaren ’70. Zo ziet het er eigenlijk ook gewoon uit. Er wordt gekreund en gekromd, vaak niet in het Nederlands, en zweet en ijzer glinsteren in de spiegels en het TL-licht. Dat je je ietwat ongemakkelijk voelt, is zeker niet vreemd.

Maar het punt is: iedereen bekijkt iedereen, mannen onder elkaar ook. Je moet het zien als stimulatie, kijk en laat kijken. Bovendien went het. Na een tijdje ga je het zelf ook doen en denk je dingen als: ‘Haha, dat drukt mijn oma ook!’, ‘Kan dat wat ook met wat minder geluid, gorilla?’, ‘Oh, hallo, how you doin’?’ en ‘Hee…(shit, waar ken ik hem van?!)’. Maar het beste is nog om een vriend of vriendin mee te sleuren. Dat is een stok achter de deur als je geen zin hebt, het is gezelliger dan alleen, en dan ben je ook minder bezig met blikken vangen. Iedereen wint!

Succes!

P.s. Denk aan de eiwitten!

 Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

04-03-2015