Spiksplinternieuwe muziek in mei

De leukste muziekwinkel van de stad, Plato, en de UK werken samen. We geven je elke maand een overzicht van alle nieuw uitgekomen muziek. Lekker makkelijk. Lekker luisteren!

Er komt tegenwoordig zo veel muziek uit dat je het amper bij kunt houden. In de oceaan van nieuwe releases die elkaar in snel tempo opvolgen brengt de UK je samen met Plato in rustig vaarwater. Lekker achterover hangen en luisteren, dat is het motto.

plato2

The Black Keys

Tot nu toe mixte het duo op iedere plaat bluesrock met een ander genre. Op Brothers (2010) onderzochten ze de soul en op El Camino (2011) was het de glamrock. Nu zijn ze beland bij plaat nummer drie, Turn Blue en pakken ze de psychedelica er bij. Vooral te horen in het openingsnummer Weight of love. Doe je ogen dicht, ga in de zon liggen en je waant je zo in de sixties. Hou je van Tame Impala? Dan vind je dit ook te gek. black keys

In de Playlist kun je luisteren naar hun single Fever. Een heerlijke baslijn, een lekker jankend orgeltje, een instant hit als je het mij vraagt.

Nick Mulvey

Nick MulveyJe ziet onderhand de bomen niet meer door het woud van singer-songwriters dat er gegroeid is. Nick Mulvey is er ook zo een. Maar wel een om je vingers bij af te likken. Hou je van Ben Howard, Jack Johnson of José Gonzales? Dan vind je Nick vast ook te pruimen. Zijn debuut album First Mind staat vol met lekker in het gehoor liggende liedjes en hij kan daarnaast ook heel aardig uit de voeten met zijn gitaar.

 

Michael Jackson

Ja, je leest het goed. Michael Jackson heeft ook een nieuwe plaat uit. Zijn tweede al inmiddels en er zullen er vast nog wel een paar volgen. Uitmelken die koe, zullen ze wel denken. Xscape is een plaat met niet eerder openbaar gemaakt materiaal. michael

Als je de recensies moet geloven is deze plaat ook helemaal zo slecht nog niet. Het gros van de nummers stemt dan ook uit Michael’s glorietijd: 1982-1988, misschien ligt daar de reden. Hij was in ieder geval zeer goed bij stem in die tijd.

 

Soundgarden

Het zijn mijn helden. Zo, dat is er uit. Ik was in de jaren negentig zo’n meisje dat zwijmelde bij de krullende lokken van zanger Chris Cornell.  En bij zijn geweldige stem natuurlijk. Man, wat kon hij uithalen. Tegenwoordig draagt hij zijn krullen kort en doet hij het ook muzikaal iets minder uitbundig. chris cornell1

Anyway, het monumentale album Superunkown is twintig jaar oud en viert zijn verjaardag met een heruitgave. Compleet met bonussen en een geremasterde versie van het oorspronkelijke album. Als bonus in deze playlist kun je naar maar liefst drie nummers van de grungehelden luisteren!

 

Wat vind je verder nog in de playlist? Nou Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parrow bijvoorbeeld of golden oldies Echo and The Bunnymen. En nog veel meer. Genoeg nieuw luistervoer!

 

11-06-2014