Seks met je ex

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Seks hebben met je ex, is dat echt een probleem?

Beste Tim,

Ik heb seks met mijn ex. Mijn vriendinnen zeggen dat dit heel dom is, maar ik zie het probleem niet zo. Wat vind jij daarvan?

Stier

 

Beste Stier,

Putting the S. and ex back in sex, are we? Ach, je bent niet de eerste en zult waarschijnlijk ook niet de laatste zijn die zich met een oude bekende inlaat. Nu is seks op zichzelf niet dom. Onveilige seks wel, maar dat is onveilig fietsen ook. Waarom? Omdat je er gemakkelijk problemen mee krijgt, in dit geval met betrekking tot je gezondheid. Het hoeft niet, maar je loopt een verhoogd risico. Je vriendinnen gaan er vanuit dat je hiermee problemen gaat krijgen, op wat voor manier dan ook. Maar waarom?

Er wordt inderdaad vaak gezegd dat seksen met je ex niet slim is. Het risico lijkt dat je oude emoties weer naar boven haalt. Misschien zijn dat warme herinneringen aan mooie tijden, met bijbehorende buikvlinders. Misschien voelt hij dat ook wel, dat jullie verder nog lang en gelukkig leven. Dat kan natuurlijk. Dan heb je gegokt en gewonnen, gefeliciteerd!

Maar er zijn natuurlijk dingen gebeurd die een break-up hebben veroorzaak en die kunnen opnieuw gebeuren. Zit je daar straks met je opgeleefde verliefdheid. En een gebroken hart. En een branderig gevoel in de schaamstreek.

Jullie relatie is natuurlijk niet voor niets voorbij, wellicht heeft het zo moeten zijn. Ook zonder een SOA (nogmaals: het resultaat van een ander genomen risico) is die ellende weer opnieuw beleven erg vervelend. Als je niet weet hoe jullie beiden in dit avontuur staan, begeef je je dus op glad ijs, en daarvoor willen je vriendinnen je waarschuwen.

Van de andere kant: als je maar duidelijk naar elkaar bent en na blijft denken, waarom ook niet? Niets is zonder gevaar, ook een nieuwe jongen niet.

Succes!

 

Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

20-01-2015