RUG verwacht dat we ook na 9 februari thuis werken

RUG verwacht dat we ook na 9 februari thuis werken

De RUG gaat ervan uit dat thuiswerken en -studeren na 9 februari de norm blijft, ook als de dinsdag verlengde lockdown dan wordt versoepeld.
14 januari om 15:18 uur.
Laatst gewijzigd op 15 januari 2021
om 9:47 uur.
januari 14 at 15:18 PM.
Last modified on januari 15, 2021
at 9:47 AM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

14 januari om 15:18 uur.
Laatst gewijzigd op 15 januari 2021
om 9:47 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

januari 14 at 15:18 PM.
Last modified on januari 15, 2021
at 9:47 AM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio »
News coordinator Full bio »

Dat staat in de update die de universiteit donderdag uitstuurde, naar aanleiding van de verlengde lockdown die het kabinet dinsdag bekend maakte.

Het college van bestuur (cvb) laat weten dat in de UB 225 studieplekken beschikbaar zijn voor studenten die dat nodig hebben. De plekken kunnen via een studieadviseur worden aangevraagd.

Ook medewerkers voor wie thuiswerken echt een probleem is, kunnen aanspraak maken op een fysieke werkplek op de universiteit. Medewerkers die problemen ervaren met thuiswerken, moeten dit met hun leidinggevenden bespreken.

Locatiegebonden onderzoek kan nog doorgaan. Het is aan de faculteit om te bepalen of onderzoekactiviteiten noodzakelijk en locatiegebonden zijn.

Verlof en ondersteuning

In de update benadrukt het cvb ook het belang van weerbaarheid in de coronaperiode. Zo zijn er op 18 januari en 11 februari online workshops mentale weerbaarheid.

‘We zien heel duidelijk dat de invloed van de lockdown toeneemt. Aan de maatregelen zelf kunnen we helaas niets veranderen, maar we benadrukken wel de mogelijkheid gebruik te maken van de regelingen die er zijn voor ondersteuning’, schrijft het RUG-bestuur.

Ook stelt het college dat medewerkers niet moeten schromen om verlof op te nemen. ‘We hebben allemaal een hoog werkethos, maar, nogmaals, nu de tijd nemen om thuis een aantal zaken te kunnen begeleiden is heel legitiem.’

14 January 2021 | 15-1-2021, 9:47
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties