Mondkapje in RUG-gebouwen ‘dringend geadviseerd’

Mondkapje in RUG-gebouwen ‘dringend geadviseerd’

De RUG wil dat iedereen een mondkapje gaat dragen als ze op het universiteitsterrein zijn. Dat is besloten naar aanleiding van de verscherpte maatregelen die minister-president Mark Rutte maandagavond bekendmaakte.
30 september om 18:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
september 30 at 18:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

30 september om 18:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

september 30 at 18:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.

Hoewel de universiteit de mondkapjes niet kan verplichten, adviseert ze iedereen ‘dringend’ om ze binnen RUG-gebouwen en in rijen zoals voor de UB of de Aletta Jacobshal wel te gebruiken.

Thuiswerken en studeren

Iedereen moet bovendien thuis werken en studeren. De studieplekken in de UB blijven beschikbaar, maar de universiteit vraagt studenten die thuis kunnen werken dat ook te doen.

Medewerkers die locatiegebonden werk uitvoeren, bijvoorbeeld in een laboratorium of achter een balie, of die fysiek college geven, mogen dat wel in de universiteitsgebouwen doen.

Wie thuis geen goede werkplek heeft of vanwege persoonlijke omstandigheden niet thuis kan werken, kan een aanvraag indienen bij de leidinggevende om vaker op kantoor te werken.

Ondanks het nieuwe adagium ‘werk thuis, tenzij’, wil het universiteitsbestuur collega’s wel de kans bieden om een dag per week op kantoor samen te werken. Ook hiervoor kunnen medewerkers toestemming vragen bij hun leidinggevende. Van kracht blijft dat iedereen die in een RUG-gebouw werkt, zich registreert.

Onderwijs en tentamens

Al het onderwijs blijft hybride. De meeste colleges zullen dus online zijn en waar mogelijk en nodig deels fysiek. Ook tentamens zullen zoveel mogelijk online zijn. Dit is volgens het bestuur noodzakelijk, omdat het denkbaar is dat er nog een landelijke lockdown zal komen.

Alle uitwisselingsprogramma’s voor het tweede semester van dit jaar zijn officieel geschrapt. Dat geldt zowel voor inkomende als uitgaande studenten en voor zowel uitwisselings- als stageprogramma’s.

Voor alle uitgaande studenten probeert de universiteit alternatieven te regelen. Volgens het bestuur verschilt dit per student, faculteit en programma. Het alternatief kan bestaan uit uitstel van de uitwisseling, het volgen van een minor, keuzevakken of een projectvak aan de RUG, of het volgen van online onderwijs aan een partneruniversiteit.

Corona melden

De universiteit vraagt alle medewerkers en studenten om een positieve uitslag van een coronatest door te geven aan de universiteit. Dit is echter vrijwillig. Studenten kunnen het melden bij hun opleiding, medewerkers bij hun directe leidinggevenden.

Twijfel je of je wel of niet naar de universiteit moet komen? Dan kun je deze beslisboom raadplegen om de twijfel weg te nemen.

Volledig overzicht

Voor een volledig overzicht van de maatregelen kunnen studenten terecht op hun Student Portal en medewerkers op My University.

De nieuwe maatregelen die de RUG per 1 oktober invoert gelden in ieder geval tot het einde van dit kalenderjaar, tenzij de situatie het voor die tijd toelaat om ze te versoepelen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties