RUG laat uitwisseling waar mogelijk doorgaan

RUG laat uitwisseling waar mogelijk doorgaan

De geplande uitwisselingen voor het eerste semester van volgend jaar kunnen wat betreft de RUG ondanks de coronapandemie zoveel mogelijk doorgaan.
3 juni om 10:20 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
juni 3 at 10:20 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

3 juni om 10:20 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

juni 3 at 10:20 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Het college van bestuur informeerde alle faculteiten dinsdag dat uitwisselingsprogramma’s indien mogelijk gewoon doorgaan. ‘Dat betekent niet dat alle uitwisselingen door kunnen gaan’, schrijft het bestuur in een reactie aan UKrant. ‘Maar we vinden het belangrijk om waar het kan de mogelijkheden zoveel als mogelijk te gebruiken.’

Afwachten

Hoewel het RUG-bestuur de opties openhoudt, is het nog maar de vraag hoeveel studenten daadwerkelijk op uitwisseling komen of gaan. Zo staat het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een groot deel van de wereld nog op rood of oranje.

Hoewel dat vanaf 15 juni voor veel Europese landen verandert en reizen weer mogelijk wordt, is het ook de vraag welke landen Nederlanders verwelkomen. Een aantal Europese universiteiten heeft in de afgelopen weken al laten weten alle uitwisselingen voor het eerste semester van volgend jaar stop te zetten, evenals de Universiteit van Amsterdam en Utrecht.

Richtlijnen

‘Er moet nog veel worden uitgewerkt voordat we weten wat wel en wat niet door kan gaan’, schrijft het RUG-bestuur. Dat vraagt daarom onder anderen aan experts om op zeer korte termijn richtlijnen te maken ‘die flexibel genoeg zijn om recht te doen aan de snel veranderende omstandigheden’ en die op alle faculteiten inzetbaar zijn. Het is vervolgens aan de faculteiten en opleidingen om hun studenten te laten weten of een geplande uitwisseling doorgaat.

Twee weken geleden bracht de koepelorganisatie Vereniging van Universiteiten (VSNU) een richtlijn uit over uitwisselingen via het Erasmusprogramma. In de richtlijn staat onder meer dat universiteiten zelf mogen besluiten of uitwisselingen doorgaan of niet.

Wel moeten studenten tijdig op de hoogte worden gebracht, zodat studiealternatieven kunnen worden voorbereid en studenten weten of ze bijvoorbeeld wel of niet hun kamers en werk moeten opzeggen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties